Kurumlar Arası ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Kontenjanları (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı)

Kurumlar Arası Yatay Geçiş Koşullarına İlişkin Bilgilendirme Metni için TIKLAYINIZ.

Online Başvuru Sistemine Yüklenmesi İstenilen Belgeler için TIKLAYINIZ.

Kesin Kayıt Aşamasında İstenen Belgeler için TIKLAYINIZ.

Yurt Dışı Yatay Geçiş İşlemleri YÖK Bilgilendirme Metni için TIKLAYINIZ.

AÇIKLAMA:

16 Temmuz 2023 tarih ve 32250 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılmasına İlişkin Yönetmelik"in 14. maddesinin 7. fıkrası (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

a) Öğrencinin yükseköğrenimine başladığı yıl, kayıtlı olduğu üniversitenin Yükseköğretim Kurulu tarafından esas alınan sıralama kuruluşlarının (Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU) CWTS Leiden Ranking) en az üçünde ilk dört yüzlük dilim içerisinde yer alması ve bu Yönetmeliğin dönem/sınıf ve başarı şartlarını taşıması,

Zorunlu ve İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Bulunan Programlar için TIKLAYINIZ.

Kurumlar Arası ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Önlisans ve Lisans Kontenjanları için TIKLAYINIZ.

Kurumlar Arası ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Başvuru ve Değerlendirme Takvimi için TIKLAYINIZ.

Online Başvuru Sistemi için TIKLAYINIZ.

Yurt Dışı Yatay Geçiş Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.

Yatay Geçiş Kullanım Klavuzu için TIKLAYINIZ.

NOT: Yurt dışından yatay geçiş başvurusunda bulanacak adayların başvuru işlemleri ONLİNE DEĞİL ilgili birimlere ŞAHSEN yapılacaktır.

Soru ve sorunlarınız için Üniversite Telefon Rehberi Erişim Linki için TIKLAYINIZ.

Birimlerin İletişim Bilgileri için TIKLAYINIZ.

NOT: Başvuru sonuçları ilgili birimlerin web sayfalarında ilan edilecektir.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [09-Haz-2023 08:37]