Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri (Deprem Bölgesi)

03 Mart 2023 tarih ve 32121 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Olağanüstü Hal Kapsamında Yükseköğretim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" kapsamında Üniversitemizde öğrenim görüp "Ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve bir Devlet yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden öğrenciler"den olanların durumlarını belgelemeleri kaydıyla; 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı ile sınırlı olmak üzere Katkı Payı/Öğrenim Ücreti ödemelerinden muaf tutulmuşlardır. Bu kapsamda yer alıp söz konusu Kararname öncesinde ödeme yapan öğrencilerin ise ücret iade işlemleri için aşağıda yer alan ispata dayalı belgelerle Enstitü/Fakülte/Devlet Konservatuvarı/Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri birimlerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

AÇIKLAMA:

Üniversitemize Bursa Uludağ Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (ULUYÖS) kapsamında yerleşen öğrenciler "Olağanüstü  hal  ilan  edilen  illerde  ikamet  eden  ve  bu  illerdeki  Devlet  yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden yurtdışından kabul edilmiş öğrenciler" hükmü gereği muafiyet/iade işlemlerine dâhil değildirler.

Başvuru Evrakları:

1- Dilekçe için TIKLAYINIZ.

2- Ödeme İadesi Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.

3- İkametgâh Belgesi

4- Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği (Kendisi ve Ailesine ait)

Başvuru Yeri: Kayıtlı Olunan Birim Öğrenci İşleri

Birimlerin Mail Adresleri için TIKLAYINIZ.

Son Başvuru Tarihi: 26 Mayıs 2023

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular