2020-2021 Güz Yarıyılı Eğitim Faaliyetleri (COVID-19)

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS FAALİYETİ USUL VE ESASLARI

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Yeni Corona Virüs Salgınında Eğitim-Öğretim Süreçleri Konulu 04.09.2020 tarih ve 55362 sayılı yazısı ile “Örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleri ile yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesi” önerilmiş olup 07.09.2020 tarihinde Üniversitemiz Senatosu tarafından alınan karar gereğince;

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında  derslere ilişkin faaliyetlerin aşağıda belirtildiği şekilde uygulanmasına karar verilmiştir

  1. Lisansüstü;

 

  1. Lisans;

 

 

  1. Önlisans;

           

 

  1. Yabancı Diller Yüksekokulu - online (çevrimiçi) olarak eğitim yapılacaktır.

 

  1. Hibrid (karma) olarak eğitim-öğretim yapacak birimler,  hangi sınıflar için hangi şartlarda ve nasıl yapacaklarına ilişkin hususlarını Enstitü/Fakülte/Konservatuvar/Meslek Yüksekokulu yönetimleri tarafından ayrıntılı bir şekilde kendi web sayfaları üzerinden duyuracaklardır. Bu nedenle öğrencilerin birimlerinin web sayfalarını takip etmeleri büyük önem arz etmektedir.

 

  1. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında ders kaydı yapan öğrencilerin COVID-19 hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından https://covid19.saglik.gov.tr/ adresinde yayınlanan bilgileri mutlaka okumaları gerekmektedir.

 

  1. COVID-19 şüphesi olan öğrenciler muayene için Görükle Kampüsündeki Aile Hekimliğine, ilçelerde ise birimlerin bağlı bulundukları Aile Hekimliklerine başvuracaklardır.

 

  1.  2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında hibrid (karma) eğitim alacak öğrenciler,  e-devlet üzerinden HES kodu alarak, bu kodu COVID-19 riski taşıyıp taşımadıklarına ilişkin ekran görüntüsü ile birlikte, kurumsal e-posta (öğrenci numaralarından oluşan ogr.uludag.edu.tr) adreslerinden, birimin e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

 

  1. Online eğitim alacak öğrenciler derslerini senkron olarak ders saatinde alacaklardır. Derslerin bulut sistemine yüklenerek Uludağ Üniversitesi Kurum Eğitim ve Araştırma Faaliyetleri Yönetişim Sistemi (UKEY) üzerinden verilecek bir link ile asenkron olarak da izlenebilmesine olanak sağlanacaktır.

 

  1. Uzaktan eğitim G Suite platformu üzerinden (Google Meet, Gmail, Drive, Classroom, Forms vb.) yapılacaktır.

 

  1. Uygulamalı eğitim verilecek birimlerde yüz yüze eğitim COVID-19 önlemleri dikkate alınarak yapılabilecektir (sosyal mesafe, maske, hijyen kuralları).

 

  1. Sağlık, teknik ve sosyal alanlardaki yüz yüze yapılacak uygulamalı eğitim, işyeri eğitimleri v.b. ile stajlar COVID-19 korunma önlemleri alınarak planlanabilecektir. Yüz yüze eğitimin mümkün olmadığı durumlarda ise uygulamalı eğitimlerin bir kısmı uzaktan eğitim yöntemi ile yürütülebilecektir.

 

  1. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında arasınav ve yarıyıl sonu sınavları yüz yüze ve/veya UKEY üzerinden (klasik ve/veya test) yapılacaktır.

 

  1. Pandemi süresince çevrimiçi danışmanlık, konferans, sergi vb. faaliyetler yapılabilecektir.

 

  1. Öğrenci kulüpleri ve topluluklar her türlü toplantı seminer vb. çalışmalarını çevrimiçi yapabileceklerdir.

 

  1. Öğretim elemanları blog, forum, tartışma ortamları gibi asenkron eğitimi destekleyici faaliyette bulunabileceklerdir.

 

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında COVID-19 Pandemisinin seyrine bağlı olarak alınan kararlar koşulların değişmesi durumunda tekrar değerlendirilebilecektir.

 

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında tüm öğrencilerimize ve akademisyenlerimize başarılar dileriz.

 

En kısa sürede tüm öğrencilerimiz ile yüz yüze eğitimin olacağı günlerde buluşmak dileği ile.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [08-Eyl-2020 06:56]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [16-Eyl-2020 06:42]

Duyuru Görüntüleme : [58.236]