.

2209-B programı 2023 yılı 2. Dönem çağrısı destek hakkı kazananların listesine göre; 1261 proje başvurusundan 761 adeti (%60) desteklenmeye hak kazanmıştır. Üniversitemiz öğrencileri tarafından TÜBİTAK’a iletilen 43 adet proje başvurusunun ise 20 adeti (%47) desteklenmeye layık görülmüştür. Desteklenmeye layık görülen projelerin 18’i (%90) Mühendislik Fakültesi öğrencilerine aittir. Bölüm bazlı dağılım ise, Makine Mühendisliği Bölümü’nden 9 proje (%50), Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 5 proje (%28), Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 3 proje (%17) ve Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nden 1 proje (%5) desteklenmeye layık görülmüştür. Bir önceki dönemde bu alanda yalnızca 2 proje desteklenmeye layık görülürken bu dönemde büyük bir atılım yaparak desteklenen proje sayısını 9 kat artırmış durumdayız.

Bu vesile ile desteklenmeye hak kazanan Fakültemiz öğrencilerini, akademik ve sanayi danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi : [27-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [193]