MUSTAFAKEMALPAŞA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN MILK ACADEMY SÜT FABRİKASI GEZİSİ

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, süt ve süt ürünleri sektöründe önemli bir yere sahip olan Milk Academy süt fabrikasına heyecan verici bir teknik gezi gerçekleştirdi. Bu gezide öğrencilere, sütten krem peynirine, labne peynirinden mozarella peynirine kadar geniş bir ürün yelpazesinin üretim süreçleri detaylı bir şekilde aktarıldı.
Teknik Gezi, Gıda Teknolojisi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Aydınol Sönmez’in liderliğinde gerçekleşti ve öğrencilere fabrikada kullanılan üretim hatları, makinelerin işleyişi ve üretim süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Krem peynir ve labne peyniri üretim hattı Gıda Mühendisi Öner Ceylan, mozarella peyniri üretim hattı ise Yavuz Büyükgaga tarafından öğrencilere detaylı bir şekilde anlatıldı.
Ayrıca, kalite laboratuvarının işleyişi, yapılan testler, analizler ve uyulması gereken standartlar hakkında Gıda Mühendisi Ayşe Kurtal tarafından öğrencilere önemli bilgiler aktarıldı. Öğrenciler, Milk Academy’de yapılan bu teknik geziyle sadece teorik bilgilerini pekiştirmekle kalmadı, aynı zamanda sektördeki yenilikleri ve uygulamaların pratikteki işleyişini yakından görme fırsatı buldu.
Milk Academy’nin bu teknik gezisi, öğrencilere sektördeki pratik bilgiye ulaşma ve mesleki becerilerini geliştirme fırsatı sunarken, aynı zamanda süt ve süt ürünleri endüstrisine olan ilgi ve bilinçlerini artırmalarına da yardımcı oldu. Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen bu tür etkinlikler, geleceğin gıda profesyonellerinin yetişmesinde önemli bir rol oynamakta ve öğrencilerin gelişimine ciddi katkılar sunmaktadır.

Haber Tarihi : [19-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [206]