Gıda Teknolojisi Öğrencileri Teknik Gezilerle Sektörü Keşfediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi öğrencileri, mesleki deneyimlerini artırmak ve sektördeki uygulamaları yakından gözlemlemek amacıyla, Tat Gıda A.Ş. ve Dink Gıda Sanayi Ltd. şirketlerine gerçekleştirdikleri teknik gezilerle önemli bir deneyim kazandılar. Öğrenciler, salça üretimi, sebze konserveleri, turşu, ketçap ve mayonez üretimi konularında faaliyet gösteren Tat Gıda A.Ş.'ye ziyarette bulundu. Salça üretimi ve diğer ürünlerin üretiminin aşamalarını adım adım takip eden öğrenciler, endüstriyel ölçekteki üretim süreçlerini yakından inceleme fırsatı buldular. İşletme yetkilileri, öğrencilere üretimde kullanılan teknolojileri, kalite kontrol süreçlerini ve üretim hijyenine yönelik standartları detaylı bir şekilde anlattı. Öğrenciler, tesis içinde yapılan uygulamalı eğitimler sayesinde, teorik bilgilerini pratikte nasıl uygulayacaklarını öğrenme imkânı buldular. Diğer bir teknik gezi ise susam, tahin, helva, pekmez, Mustafakemalpaşa tatlısı ve peynir üretimi yapan Dink Gıda Sanayi Ltd. şirketine gerçekleştirildi. Öğrenciler, susamın işlenmesiyle başlayan üretim sürecini takip ettiler ve tesisin farklı bölümlerinde yapılan işlemleri yerinde gözlemleme şansı yakaladılar. Şirketin uzmanları, öğrencilere üretim aşamalarını anlatırken, geleneksel üretim yöntemlerinin modern teknolojilerle nasıl birleştirildiğini ve ürünlerin kalitesini nasıl artırdığını paylaştı. Öğrenciler, tatlılar ve peynirlerin üretiminde kullanılan özel teknikleri öğrenme fırsatı elde ettiler. Öğrenciler, her iki şirkette de gerçekleştirdikleri teknik gezilerden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirttiler. Bu gezilerin, teorik bilgilerini pratik uygulamalarla birleştirme ve sektörel tecrübe kazanma açısından önemli olduğunu vurgulayan öğrenciler, işletmelerde gördükleri modern üretim tekniklerini ve kalite standartlarını gelecekteki kariyerlerinde değerlendirebileceklerini ifade ettiler.

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Neşe ÖZMEN, öğrencilerin bu tür teknik gezilerle sektördeki güncel uygulamaları görme şansı yakaladığını ve mesleki becerilerini geliştirdiğini belirtti. Ayrıca, öğrencilerin şirket yetkilileriyle doğrudan iletişim kurarak sektör hakkında bilgi alışverişinde bulunabildiğini ve iş birliği olanaklarına erişebildiğini vurguladı. Özmen, İkramları ve ilgilerinden dolayı her iki işletmeye de şükranlarını ifade etti.

Tat Gıda A.Ş. ve Dink Gıda Sanayi Ltd. şirketlerinin yetkilileri de öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Öğrencilere, sektördeki yenilikleri takip etmeleri, teknolojik gelişmelere açık olmaları ve kalite standartlarına önem vermeleri konusunda tavsiyelerde bulundular. Ayrıca, öğrencilere staj imkanları ve iş olanakları hakkında bilgi vererek, gelecekteki kariyerlerine destek olacaklarını belirttiler.

Bu tür teknik geziler, Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi öğrencilerinin sektörle bağlantı kurmalarını, işletmelerin faaliyetlerini yerinde görerek sektörel deneyim kazanmalarını sağlamaktadır. Öğrenciler, bu tür pratik deneyimlerle donanımlarını artırarak mezuniyet sonrasında başarılı bir kariyere adım atma fırsatı elde etmektedirler. Gelecekte de benzer etkinliklerin düzenlenmesi ve iş birliklerinin sürdürülmesi planlanmaktadır.

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, öğrencilerini sektörle entegre ederek, mezuniyet sonrası istihdam potansiyellerini artırmayı hedeflemektedir.

Haber Tarihi : [11-May-2023]

Haber Görüntüleme : [591]