Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'ndan Yeşil Dokunuş: Akademik ve İdari Personelin Dikim Etkinliği
 Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'ndan Yeşil Dokunuş: Akademik ve İdari Personelin Dikim Etkinliği

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'ndan Yeşil Dokunuş: Akademik ve İdari Personelin Dikim Etkinliği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nun değerli akademik ve idari personeli ve öğrenciler çevreye duyarlılık ve doğal yaşamı teşvik etmek amacıyla okul bahçesinde bir dikim etkinliği düzenledi. Bu anlamlı etkinlikte, domates, biber ve patlıcan gibi sebzelerin fideleri toprakla buluştu.

Etkinlik sonunda bir konuşma yapan ve bir kendisi de bir ziraat mühendisi olan Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZ, doğal yaşamın korunması ve sürdürülebilir tarımın önemine vurgu yaptı. ÖZ, "Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikle, tüm paydaşlarımıza doğal yaşamı sevmeyi ve çevreye duyarlı olmayı aşılamayı hedefliyoruz. Bitki yetiştirmek, doğayla daha derin bir bağ kurmamızı sağlar. Aynı zamanda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını da teşvik eder" dedi. Prof. Dr. Mehmet ÖZ ayrıca, bu tür etkinliklerin sadece okul bahçesinde değil, evlerde de gerçekleştirilebileceğini ve böylelikle doğal yaşama daha fazla katkı sağlanabileceğini belirtti. Çiftçilik ve tarım konusunda bilinçlenmenin önemini vurgulayan ÖZ, gelecekte daha sürdürülebilir bir dünya yaratmanın mümkün olduğunu dile getirdi.

Bu tür etkinliklerin devam ederek daha fazla kişiye ulaşması ve toplumda çevre bilincinin yayılmasına katkı sağlaması bekleniyor. Daha yeşil ve sürdürülebilir bir dünya için bu tarz faaliyetlerin yaygınlaşması önem arz etmektedir. Uzaktan eğitimin devam etmesi nedeniyle daha çok personelin ilgi gösterdiği dikim etkinliği, aynı zamanda bir dayanışma ve iş birliği örneği olarak da dikkat çekti.

Bu etkinlik, hem toprakla doğrudan temas etme deneyimi sunarken hem de katılımcıların bir arada çalışarak ortak bir amaca odaklanmalarını sağladı. İlerleyen dönemlerde öğrencilerin yoğun olduğu dönemlerde öğrencilerle tekrarlanması düşünülen etkinlikte domates, biber ve patlıcan gibi sebzelerin dikimiyle görevlendirilecek öğrenciler, bitkilerin büyümesi ve hasat edilmesi sürecinde sorumluluk alacaklar. Bu sayede, doğanın döngüsünü anlamaları ve tarımın önemini deneyimlemeleri sağlanacak. Öğrencilerin bu süreçte bilinçli bir şekilde bitkilerle ilgilenmeleri ve doğal kaynakları koruma bilinciyle hareket etmeleri hedeflenmektedir.

Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, çevre konularında duyarlılığın artırılması ve sürdürülebilirlik bilincinin geliştirilmesi adına birçok faaliyete imza atmaktadır. Bu tarz etkinlikler, çevre dostu uygulamalarla tanışılmasının yolunu açarken aynı zamanda örnek bir kampüs olma yolunda ilerlemeyi sağlamaktadır. Okul yöneticileri, doğal kaynakların korunması, organik tarım ve sürdürülebilirlik konularında daha bilinçli bireyler yetiştirmek için üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini vurguladılar.

 

 

                                                     

 

                          

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-May-2023]

Haber Görüntüleme : [636]