KIZILAY MUSTAFAKEMALPAŞA MESLEK YÜKSEKOKULUNDA

Kızılay Mustafakemalpaşa Şubesi, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti.

Yüksekokulun zemin katında Kızılay tarafından kurulan alanda kan bağışı alan şube yetkilileri, aynı zamanda stant ve tüm dersliklerde kan bağışının önemi konusunda öğrencilere bilgilendirmelerde bulundular. Bilgilendirmenin ardından öğrenci, akademisyen ve idari personeller kan bağışında bulundu. Kızılay yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda; “Kızılay, Hastanelerin kan ihtiyacını gönüllü kan bağışçılarının yaptıkları kan bağışlarıyla karşılamaktadır. Kan laboratuvar ortamında üretilemez ve kaynağı sadece insandır. Kan vermeye engel bir sağlık sorunu olmayan 18-65 yaş arası tüm gönüllüleri kan vermeye davet ediyoruz. “dediler. Kök hücre bağışının öneminden de bahseden Kızılay yetkilileri tüm öğrencileri kan vermeye ve kök hücre bağışçısı havuzunda yer almaya davet etti.

Yüksekokulda yapılan kan bağışı etkinliğinde, 67 ünite kan bağışı ve kök hücre havuzu için 144 bağış alınmıştır. Yüksekokul yönetimi de Kızılay yetkililerine toplum sağlığı için gerçekleştirdikleri özverili çalışmalar, ilgi ve emeklerinden dolayı teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi.

Haber Tarihi : [11-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : [561]