Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP) Çalışmaları

Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP) dahilinde konu ile ilgili komisyon çalışmalarına devam ediyor.

Atçılık ve Antrenörlüğü programına sahip üniversitelerin eğitim müfredatının güncellenerek, Gençlik ve Spor Bakanlığı yönetmelik ve mevzuatlarına dâhil edilmesi ve binicilik eğitim müfredatının binicilik federasyonu ile akredite edilmesi hususu geçtiğimiz aylarda yapılan 1. Akademik Çalıştay'da karara bağlanmıştı.Bu bağlamda Atçılık ve Antrenörlüğü programına sahip üniversitelerde müfredat birliğinin sağlanarak Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP) dahilinde yürütülmesine yönelik komisyon çalışmalarına devam ediyor.

Ülkemizdeki Atçılık ve Antrenörlüğü programına sahip, 13 üniversitenin akademisyenlerinden oluşan Çekirdek Eğitim Komisyonu, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Gülşen GONCAGÜL başkanlığında, çalışmalarına online toplantılarla aralıksız devam etmektedir. Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Önder KARAEŞ'in de katıdığı online toplantının üçüncü oturumunda "ÇEP Programı çerçevesinde yürütülen çalışmaların özellikle YÖK ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ayağının hızlı ve aksamadan yürütülebilmesi adına gösterdiğiniz özverili çalışmalar için herkese öncelikle teşekkür ediyorum.Bilindiği üzere ,YÖK ve Bakanlık ayağının ilk aşamasının sizlerin ifade ettiği gibi Mayıs ayında olumlu sonuçlanmasında ilgili üniversitelerin kararların olumlu olması önem arz etmektedir.Buna ilaveten ilgili süreci yönetme konusunda destekleriniz federasyonumuz açısından hedefe ulaşmamız anlamında oldukça önemlidir.Başta Başkanımız Sayın Hasan Engin TUNCER olmak üzere federasyonumuz yapılan bu çalışmaları yakından takip etmekte olup, verdiğiniz emeğin karşılığını almanız için her türlü desteğe hazırdır." mesajını iletti.

Haber Tarihi : [02-Şub-2024]

Haber Görüntüleme : [276]