2022-2023 Bahar Yarıyılı Eğitim-Öğretim Faaliyetleri Arasınav ve Mazeret Sınavları Hakkında Bilgilendirme

Bursa Uludağ Üniversitesi Bahar Yarıyılı Eğitim-Öğretim Faaliyetleri Hakkında Senato Kararı için tıklayınız.

ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAVA GİREBİLMESİ İÇİN UKEY SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMIŞ OLMALARI GEREKMEKTEDİR.

SINAV TANIMLAMALARI VE SINAV GİRİŞLERİ UKEY  E-SINAV SEKMESİNDEN YAPILACAKTIR.

E-Sınav cevaplama kılavuzu için Tıklayınız.

SINAVLARA İLİŞKİN GENEL KURALLAR

1. Tüm derslere ilişkin final sınavları UKEY üzerinden klasik (yazılı) veya çoktan seçmeli (test) şeklinde yapılacaktır.

2. Ders için öğretim elemanı tarafından verilmiş ve toplanmış ödevler var ise ödevler değerlendirmeye dahil edilecektir.

3. Sınav başlamadan önce sistemin açıklama bölümündeki yönergede belirtilen kuralları/şartları okuduğunuza ve onayladığınıza ilişkin butonu işaretleyiniz. Kuralları/şartları web sitesinde yer alan dokümandan okuyabilirsiniz.

4. Sınav esnasında yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen ve mazeret sınav hakkı talebinde bulunacak olan öğrenciler, sınav bitiş süresini izleyen 5 dakika içerisinde mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanmak üzere mutlaka bu durumu kanıtlayacak bir ekran görüntüsü almalı ve Fakülte/Devlet Konservatuarı/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulların öğrenci işleri birimleri tarafından belirlenecek olan uludag.edu.tr uzantılı eposta adreslerine, öğrenci numaralarından oluşan ogr.uludag.edu.tr uzantılı eposta adreslerinden mazeret sınav dilekçesi ile birlikte göndermelidir. Ekran görüntüsü alınması sürecinde Android işletim sistemi olan telefonları kullanan öğrenciler, NOTLAR uygulamasını kullanarak ekran görüntüsü almalı ve bu dosyayı iletmelidir. Iphone kullanıcıları, fotoğraf çektikten sonra çekilen fotoğrafın ekran görüntüsünü alıp bu dosyayı iletmelidir.

5. Final sınavında sorulacak soruların kapsamı, ilk beş hafta yüz yüze yapılan derslerin içeriğine ek olarak öğrencilere UKEY üzerinden sunulmuş olan ders içeriklerini ve bu süreçte verilmiş olan ödev ve projeleri içerecektir.

6. Sınavlarda sistemin açıklama bölümünde bir sınav yönergesi yer alacaktır. Bu yönergeye göre istenilenleri gerçekleştiriniz.

 

Klasik Sınavlara İlişkin Kurallar

1. Klasik sınavda sorular UKEY sisteminde yer alacaktır. Her öğrencinin sisteme girip sınava başlaması gerekmektedir. Sınava giriş yapmayan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

2. Klasik sınav soruları öğretim elemanı tarafından eşit puan ve değerdeki sorulardan oluşturulmuş bir soru havuzu içinden sistemce belirlenerek her bir öğrenciye farklı gelebileceğinden, her öğrenci kendine ait soruları cevaplayacaktır.

3. Klasik sınav sorularının cevapları, sistemden bağımsız olarak A4 kağıdına yazılacağından sınava başlamadan önce gerekli evrakları (A4 kağıdı, kalem gibi) yanınızda bulundurunuz. Cevaplarınızı tek yaprak (iki sayfa) A4 kağıdına el yazınız ile yazarak cevaplandırmanız gerekmektedir.

4. Cevap kağıdınıza adınız-soyadınızı, bölümünüzü ve numaranızı yazmayı unutmayınız.

5. Cevap kağıdınızı sınav bitiminden itibaren 5 dakika içerisinde dersi veren öğretim elemanının kurumsal e-posta (@uludag.edu.tr uzantılı) adresine göndermeniz gerekmektedir. Bu amaçla gerekli malzemeleri (telefon, bilgisayar gibi) yanınızda bulundurunuz. Sınav bitiminden beş dakika sonra gönderilen kağıtlar geçersiz sayılacağından, bu süreye dikkat ediniz.

6. Sınav girişinde aksaklık yaşarsanız, ilk 10 dakika içerisinde sınava girebilirsiniz, panik yapmayınız ve tekrar deneyiniz. Sınav süreniz giriş yaptıktan sonra başlayacaktır.

7. Sınav anında teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen öğrenciler, sonrasında mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanmak üzere mutlaka bu durumu kanıtlayacak bir ekran görüntüsünü Sınava İlişkin Genel Kurallar bölümünün 4. maddesinde belirtilen şekilde alıp iletmelidir.

 

Çoktan Seçmeli Sınavlara İlişkin Kurallar 

1. Çoktan seçmeli sorular UKEY sisteminde yer alacak ve cevaplarını sistem üzerinden işaretleyeceksiniz.

2. UKEY sistemine giriş yapamayan öğrenciler, sınava girmemiş sayılacaktır. Ayrıca eğer tüm soruları cevaplamadan sistemden çıkarsanız, tekrar sisteme giremeyeceğiniz için cevapladığınız sorular üzerinden değerlendirmeniz yapılacaktır.

3. Sınav girişinde aksaklık yaşarsanız, ilk 10 dakika içerisinde sınava girebilirsiniz, panik yapmayınız ve tekrar deneyiniz. Sınav süreniz giriş yaptıktan sonra başlayacaktır.

4. Sınav anında teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen öğrenciler, sonrasında mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanmak üzere mutlaka bu durumu kanıtlayacak bir ekran görüntüsünü Sınava İlişkin Genel Kurallar bölümünün 4. maddesinde belirtilen şekilde alıp iletmelidir. Açıklama: E- Sınav başlamadan önce okudum, Anladım şeklinde onay butonu olacaktır. Öğrencilere yönelik sınav yönergesi E-Sınav öncesi okuyup bilgilenmeniz amacıyla önceden yayınlanmıştır.

MAZERET SINAVI İÇİN BİLGİLENDİRME

1.Bireysel düzeyde yaşanan Teknik Aksaklıklar sebebiyle mazeret sınav hakkı TANINMAYACAKTIR. Bu nedenle öğrencilerimizin sınav öncesinde gerekli önlemleri almalarını önemle rica ederiz. (telefon, bilgisayar, tablet vb. farklı cihazların olası bağlantı sorunları için hazır olması,  güvenli bir internet bağlantısı için kablo ve wifi alternatiflerinin bulunduğu ortamların tercih edilmesi, elektrik kesintisi için gerekli tedbirlerin alınması vb.) Sınavda sorun yaşamamak için yukarıda linki verilen e-sınav kılavuzunun dikkatle incelenmesi gerekmektedir.

2.Sınav sırasında oluşan soruna ait  Ukey Sınav ekranındaki uyarı görüntüsünün fotoğrafını çekiniz (ekranda muhakkak tarih ve saatin görünür olmasına özen gösteriniz)

3.Elektrik kesintisi durumunda; Bölgesel Elektrik kesintisinin Elektrik Dağıtım Şirketince planlandığına dair kurum yazısını alarak dilekçenize ekleyiniz.

4.İnternet kesintisi problemlerinde İnternet sağlayıcıdan kaynaklandığını belirten yazıyı, internet sağlayıcınızdan alarak dilekçenize ekleyiniz.

5.Öğrencilerin sistemden kaynaklanan teknik aksaklık bildirimleri için sınavın bitimini takip eden ilk beş dakika içinde sistemsel hatayı kanıtlayıcı ekran görüntüsü ile birlikte mazeret sınavı dilekçesini doldurarak mennanpasinli@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdırlar.

6. Sınav Çakışması durumda öğrenciye mazeret sınav hakkı tanınacaktır. Bir günde aynı yarıyıldan olmak koşuluyla, (5/i dersleri hariç) 3 ve üstü dersten sınava girecek öğrenciler ile sınav programında aynı gün ve aynı saatte olmak kaydıyla çakışan dersleri olan öğrenciler mazeret sınavından yararlanabileceklerdir. Sınav Çakışması sebebiyle mazeret sınavı hakkı talebinde bulunacak öğrenciler, mazeret sınavı dilekçesini doldurarak mennanpasinli@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdırlar.

7.Sağlık sorunları sebebiyle mazeret sınav hakkı talep edecek öğrenciler sağlık raporları ile birlikte mazeret sınavı dilekçesini mennanpasinli@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdırlar. Sağlık raporlarının Hastane olarak faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarından alınması gerekmektedir. (Muayanehane, sağlık merkezi, sağlık ocağı, tıp merkezi vb. etiketlerle faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının verdiği raporlar kabul edilmemektedir)

8.Mazeret sınavı dilekçesi doldurulmadan ve gerekli belgeler eklenmeden (çakışma için sınav programı, sağlık mazereti için rapor ve teknik aksaklık için  ekran görüntüsü) yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

***Şahsi mail adreslerinden yapılacak olan mazeret sınav talep başvuruları işleme alınmayacaktır. (öğrencino@ogr.uludag.edu.tr- Bu mail adresinizin şifresi,öğrenci otomasyonu giriş şifresi ile aynıdır) e-posta adresinden yapılan başvurular geçerli olacaktır .

***Bu sebepler dışındaki sebepler ve belgesiz mazeret dilekçesi başvuruları Yönetim Kuruluna sunulmadan reddedilecektir.

Mazeret Sınav Dilekçesi için TIKLAYINIZ!

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [09-Nis-2023 14:05]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [07-Mar-2024 11:28]

Duyuru Görüntüleme : [941]