14 Mart Dünya Matematik Günü Etkinliğimiz
 14 Mart Dünya Matematik Günü Etkinliğimiz

Uludağ Üniversitesi Matematik Topluluğu’nun düzenlediği “14 Mart Dünya Matematik Günü” etkinliği, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Şehit Polis Memuru İbrahim Akın Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Akpınar ile etkinlik koordinatörleri Prof. Dr. Basri Çelik ve Milli Eğitim Arge biriminden İbrahim Halil Demir,  İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mahmut Karakaya, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hasan Hüseyin Yaşar’ın “Dünya Matematik Günü” başlıklı sunumuyla program başladı ve Bursa İl Milli Eğitim Arge biriminin düzenlediği "Matematik Birleştirir" temalı Resfebe yarışmasında dereceye girenlerin takdimi yapıldı. Ardından Prof. Dr. Kadri Arslan "Matematik ve Astronomi" başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Matematik Topluluğu’nun Matematik Günü için özel yaptırdığı pasta kesilerek etkinlik sonunda katılan tüm misafirlere ikram edildi. Ardından Matematik Topluluğu’nun tanıtımı ve hedefleri, topluluk başkanı Alperen Osman Şimşek tarafından anlatıldı.

Program sonunda Matematik Topluluğu’nun düzenlediği “Hızlı İşlem” yarışması yapıldı ve β takımında yarışan Bengisu Sarısoy ve İmranur Çak kazanan takım oldu. Ödüllerini Matematik Topluluğu’nun danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nisa Çelik takdim etti.

Bugün yayın hayatına başlayan Uludağ Matematik Gazetesi (UMG) 'nin tanıtımı Matematik Bölümü Öğretim üyesi, aynı zamanda UMG Kurucu Editörü Prof. Dr. Basri Çelik tarafından yapıldı. 

Dünya Matematik Günü etkinliğimiz geçen yıl olduğu gibi Zoom üzerinden yapılmış olup bu yıl canlı yayınla Bursa'da yüze aşkın okulda takip edilmiştir.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [2.164]