Sınavlar için alınan tedbirler

Sevgili Öğrencilerimiz…

Bazı öğrencilerimiz Bölüm Başkanlığımıza Covid19 salgını nedeniyle sınavların yüzyüze yapılmasının kendilerinde tedirginliğe yol açtığını ve mümkünse geçen yıllarda olduğu gibi sınavların uzaktan yapılmasına dair isteklerini dile getiren e-postalar göndermişlerdir. Öğrencilerimizin endişelerine gerek olmayacak biçimde, sınavlar için gerekli aşağıdaki tedbirler alınmıştır:

1)      Bildiğiniz gibi bölümümüzde Zorunlu derslerin arasınav tarihleri ile seçmeli derslerin arasınav tarihleri farklı haftalara plânlanmıştır. Bu sayede kampüste oluşacak kalabalığın önüne geçilmiştir. Zorunlu derslerin sınavları 22-26 Kasım 2021 tarihleri arasında, seçmeli derslerin arasınavları ise  29 Kasım-03 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

2)      Dönem başından bu yana zorunlu derslerin tümü yüz yüze ve tek derslikte yapılmaktadır. Zorunlu derslerin sınavları öğrenci sayısına bağlı olarak 2 ya da daha çok derslikte yapılacağından sınav yapılırken dersliklerdeki oturma düzeni ders yapılırkenkinden daha kalabalık olmayacaktır.

3)      Seçmeli derslerde öğrenci mevcudu, zorunlu derslere göre daha az olduğundan sınav düzeni daha ferah olacaktır.

4)      Sınav süreleri en fazla 50 dakikayla sınırlı tutulmuştur. Sınav soruları sınav için verilen süreye uygun olarak hazırlanacaktır.

[Matematik Bölüm Başkanlığı]

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [22-Kas-2021 06:55]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [22-Kas-2021 06:55]

Duyuru Görüntüleme : [974]