Hakkımızda

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı, 2 Profesör, 4 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi, 4 Araştırma Görevlisi ve 2 Proje Asistanı ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Programımızda lisans düzeyinde yaklaşık 300 öğrenci bulunmaktadır. Lisans programının temel amacı; ortaokul seviyesinde görev alacak İlköğretim Matematik Öğretmeni adaylarına alanları ve öğretmenlik formasyonu ile ilgili temel bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.

Dersler akıllı tahta ve projeksiyon ile donatılmış sınıflarda yürütülmektedir. Ayrıca Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı'na ait matematik sınıfında uygulamalı çalışmalar yapılmaktadır.

Öğrencilerimiz, Öğretmenlik Uygulaması I-II dersleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaokullarda staj yapmaktadırlar. 

Mezunlarımız İlköğretim Matematik Öğretmeni olarak ortaokul düzeyinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında görev alabilmektedirler. Ayrıca Eğitim Bilimleri Enstitüsü Matematik Eğitimi Bilim Dalı programı kapsamında yüksek lisans ve doktora eğitimine devam edebilmektedirler.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [03-Ara-2019 11:51]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [08-Eki-2020 09:41]

İçerik Görüntüleme : [2.753]