Üniversitemiz Tezleri Web of Science’de İndeksleniyor!

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımıza bağlı olarak yürütülen https://acikerisim.uludag.edu.tr/ sisteminde kayıtlı ve yazarı tarafından erişimine izin verilmiş üniversitemiz tezleri dünyanın en kapsamlı tez veritabanı ProQuest Dissertations & Theses veritabanında indekslenmektedir.

ProQuest Dissertations & Theses veritabanı, yaklaşık 100 ülkeden ve 50’den fazla dilden tezleri içermektedir.

Son güncellemelerle birlikte ProQuest Dissertations & Theses veritabının içeriğindeki toplam tez sayısı 4.990.542'dır. Bu tezlerden tam metin olanların sayısı 2.626.291'dır.

Her geçen gün artan küresel üniversite ortakları ağı vasıtasıyla, yılda 120.000'den fazla yeni tez platforma eklenmektedir. Veritabanı 1997'den bu yana eklenen lisansüstü tezlerin çoğunun tam metnini ve geriye dönük güçlü bir içerik sunmaktadır.

1861'de kabul edilen ilk ABD tezinin yanı sıra, 17. yüzyıla kadar uzanan Avrupa tezlerinden son dönem güncel tezlere kadar kapsamlı bibliyografik atıflar da içermektedir.

ProQuest Dissertations & Theses platformu, Web of Science ile birlikte Clarivate çatısı altında birleştiği için Web of Science platformu içerisinde de indekslenmektedir.

Web of Science erişimi için tıklayınız!

ProQuest Dissertations & Theses erişimi için tıklayınız!

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [16-Nis-2024]

Duyuru Görüntüleme : [145]