ÜFLEME VE VURMA ÇALGILAR ANASANAT DALI

 

 

 

 

Üfleme ve Vurma Çalgılar Anasanat Dalı; ortaokul, lise, lisans programlarıyla ve sekiz sanat dalında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu sanat dalları: Flüt, Fagot, Obua, Klarinet, Korno, Trompet, Trombon ve Vurma Çalgılardır.     

Üfleme ve Vurma Çalgılar Anasanat Dalı ortaokul ve lise düzeyi haftalık ders çizelgeleri, “Eğitim Birimleri” içinde, lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik (doktora) ders bilgileri ise üniversite sayfasındaki “Bilgi Paketi”nde yer almaktadır.

 

 

 

 

 

 

ÖĞRETİM ELEMANLARI

 

Prof. Peter KÖRNER
(Trombon SD)
 
E-Posta: peterkorner@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 15
Avesis:https://avesis.uludag.edu.tr/peterkorner
1974’de Almanya’ da doğdu. İlk trombon dersini 1988’de Frankfurt Müzik Yüksek Okulu profesörü ve Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası sanatçısı Oliver Siefert’tan aldı. 1993 yılında Almanya'da “Jugend Musiziert“ yarışmasında birincilik aldı. 1998 yılında Frankfurt Müzik Yüksek Okulu’nu, 1999 yılında ise Weimar ‘’Franz Liszt’’ Müzik Yüksek Okulu’nda Prof. Arminn Bachmann’ın öğrencisi olarak yüksek lisans derecesini aldı. 2002 yılında Münih Müzik Yüksek Okulu’nda Prof. Wolfram Arndt ile çalışarak Sanatta Yeterlik diplomasını aldı. 1996-2000 yılları arasında “Musikschule Bekum Warendorf” okulunda trombon dersleri verdi. 1995-1997 yıllarında “Junge Deutsche Philharmonie”, “Bayerische Rundfunk Orchester Akademi“, “Landesteater Detmold” orkestralarında çaldı. 1997’de 1.trombonda yer aldığı kuartetiyle ‘’Jan Koetsier’’ Yarışmasında birincilik ödülü aldı. 1997-1998’de “Beethovenhalle Bonn’’, 1998-99’da DSO Berlin Radyo Senfoni Orkestrası’nda, 2000-2005 yılları arasında ise Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda çalıştı. 2009’da İsviçre'de Prof. Slokar’ın asistanı olarak  “Zertmatt Festival-Uluslararası Masterclass“a katıldı. Ayrıca 2009’da Bilkent Senfoni Orkestrası, 2011’de Eskişehir Belediye Senfoni Orkestrası, 2012’de Ankara Gençlik Orkestrası, 2013’de Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası ile solo konserler gerçekleştirdi.  
2012’de Doçent unvanını aldı. 2015’de “World of Alto trombone” kitabı Schmid Yayınevi’nce yayınlandı, kitabın tanıtımı için ITF Uluslararası Trombon Festivali Valencia’da (İspanya)  sunum yaptı. 2005-2015 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde öğretim görevlisi ve Bilkent Senfoni Orkestrası’nda trombon sanatçısı olarak görev aldı. Körner, 2016’dan itibaren B.U.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda Üfleme ve Vurma Çalgılar Anasanat Dalı öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.
 
Öğr.Gör. İrem DEKELİ
Anasanat Dalı Başkanı
(Vurma Çalgılar SD)
 
E-Posta: iremdekeli@uludag.edu.tr
Telefon: 
Avesis: 

1991 yılında Ankara'da doğan İrem Dekeli, vurmalı çalgılar eğitimine 2006 yılında Bilkent Müzik Hazırlık Lisesi’nde burslu olarak başladı. 2010 yılında “Hochshule für Musik Theater und Medien Hanover”de Prof. Andreas Boettger’in sınıfına kabul edildi ve bu süreçte Eric Trog, Guido Marggrander gibi isimlerle çalışma yapma fırsatı buldu. 2013 yılında “HFMTM Hannover”de ön lisans eğitimini, 2015 yılında “Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar”da Prof. Markus Leoson ile lisans eğitimini tamamladı. Marta Klimasara, Thomas Lutz, Franz Lang, Jasmin Kolberg Arend Weitzel, John Beck, Eric Sammut, Emmanuel Sejourne, Nebojsa Jovan Zivkovic, Katarzyna Mcka, Igor Lesnik, Helmut Funke gibi vurmalı çalgı sanatçılarının “masterclass”larına aktif olarak katıldı. Eğitim hayatı boyunca Bilkent Senfoni, Tekfen Filarmoni, Anadolu Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni, CRR Senfoni Orkestraları ile Oldenburgisher Staatsorchester, Türk -Yunan Gençlik Orkestrası, Junge Norddeutsche Philharmonie gibi çeşitli orkestralarda yer aldı. Schlagwerk den Haag, Ensemble Turqoise, Plathner’s Eleven Hanover, Anadolu Çağdaş Müzik Topluluğu, Bilkent, ITU MIAM, HFM Hannover ve HFM Weimar Perküsyon Toplulukları ile Young Euro Classical Festival, Ankara Müzik Festivali, İstanbul Müzik Festivali, Basel Müzik Festivali, Sesin Yolculuğu Genç Besteciler Festivali gibi çeşitli etkinliklere katıldı.2019’da ITÜ MIAM’dan yüksek lisans diplomasını aldı, aynı yıl Anadolu Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarlarında vurmalı çalgılar dersleri vermeye başladı. 2020 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü bünyesinde Sanatta Yeterlik eğitimine başlayan Dekeli, halen B.U.Ü. Devlet Konservatuvarı Üfleme ve Vurma Çalgılar Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta ve konser hayatını aktif olarak sürdürmektedir.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [03-Nis-2023 14:23]

İçerik Görüntüleme : [8.281]