Organik Tarım Programı

Program dersleri ve ders içerikleri için tıklayın. 

Vizyon
Vermiş olduğu uygulamalı eğitimle ekolojik dengenin korunması, her türlü bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi ile kullanılacak girdilerin organik tarım metoduna uygun olarak üretilmesi ve bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ile kontrolünü iyi düzeyde yapabilen, konularında bilgi düzeyi yüksek nitelikli tekniker konumunda ara eleman yetiştiren en iyi yüksekokul olmaktır. 

Misyon
Organik Tarım; üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Organik tarımın amacı; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır. Programımızın amacı; teorik ve uygulamalı öğretimle, organik tarım alanında çevre koruma bilinci gelişmiş, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen modern üretim tekniklerini kullanmayı bilen "Organik Tarım Teknikeri" yetiştirmektir.

Genel bilgiler
Organik Tarım Programı, Karacabey Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü altında 2010 yılında açılmıştır. Öğretim dili Türkçe, öğrenim süresi 2 yıl olan programda, örgün ve 2. öğretim bulunmaktadır. Programda, Bahçe Bitkileri ile Biyoloji konularında uzman 2 öğretim elemanı bulunmaktadır. Karacabey Meslek Yüksekokulunda derslerin uygulamaları, SÜTAŞ başta olmak üzere, Karacabey Tarım İşletmesi, Matlı hayvancılık, Agromar Fide markası ile sanayiye yönelik hazır sebze fidesi üreten Bursa-Karacabey merkezli Agromar A.Ş de yapılmaktadır. Programımız mezunları kamu ve özel sektöre ait organik tarım işletmelerde çalışabilmektedir. Organik Tarım Programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde Ziraat Fakülteleri'nin Bahçe Bitkileri Bölümü'ne geçiş yapabilirler.

Programımız öğrencileri önlisans derecesine sahip ve Organik Tarım Teknikeri ünvanı ile mezun olmaktadırlar.

Öğretim elemanları

Dr.Öğr.Üyesi Sevin TEOMAN DURAN (Program Başkanı)

Dr.Öğr.Üyesi Ezgi KURTULMUŞ

Öğr.Gör.Dr. Gözde KARABULUT

Öğr. Gör. Dr. Gökhan UZEL

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [07-Ara-2023 12:41]

İçerik Görüntüleme : [12.601]