Sadık Yılmaz Öğrenci Yurdu

1. YURDUMUZUN TARİHÇESİ
Yurdumuz Sütaş’ın sahibi Sadık Yılmaz tarafından 2002 yılında inşa edilmeye başlandı. Çalışmalar devam edip büyük kısmı yapılmışken 22.04.2005 yılında Sadık Yılmaz hakkın rahmetine kavuştu. Babalarının başlattığı bu çalışmayı çocukları devam ettirdi. Yurdumuz 05.10.2007 tarihinde resmen açıldı. 2007-2008 öğretim yılı kayıtları ile yurda kayıtlar yapıldı. İlçemizde başka Devlet yurdu olmadığı için kısa zamanda tam kapasiteli olarak doldu. Yurdumuz kız ve erkek öğrencileri bünyesinde barındırmaktadır.
 

2. YURDUMUZUN KONUMU
Yurdumuz Karacabey Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi içinde oturum alanı 920 m2 toplam inşaat alanı 3680 m2’dir. Yurdumuz 4 katlı olarak inşa edilmiştir. Zemin kat idari birim ve ortak kullanım alanı olarak kullanılıyor. Zemin kat üzerindeki 3 kat öğrenci yatakhaneleri ayrı kız ve ayrı erkek öğrenci yatakhanesidir.
 

3. YURDUMUZUN İÇ DÜZENİ
Yurdumuzun zemin katında yurt yönetim odası, güvenlik odası, 2 salon ( kantin, televizyon odası) olarak kullanılmaktadır. Bir depo, 2 adet valiz odası kız ve erkek olarak 2 adet çamaşır kurutma odası, 1 adet çamaşır odası ve içinde 4 adet çamaşır makinası, 1 adet janaratör odası, 2 adet misafir yatak odası (öğretim görevlileri için) aynı katta bayan ve bay tuvaletleri, 1 adet temizlik çalışanları odası olarak düzenlenmiştir. Zemin kattan yukarıya 2 merdivenden çıkılmaktadır. Birinden kızlar diğerinden erkek öğrenciler çıkıyor. Üst katlar kız ve erkek olarak ayrıdır. Kız erkek katlarında birbirlerine geçiş yoktur. 1. 2. ve 3. katlarda  yatak haneler, apartlar şeklinde düzenlenmiştir. Apartların tamamı birbirinin aynısıdır. Apartın kapısından içeriye girildiğinde ufak bir salon bu salonda bir mutfak tezgahı, sıcak ve soğuk su muslukları bulunmaktadır. Salonun bir köşesinde tuvalet diğer köşesinde duş bulunuyor. Buradan içeriye 2 kapı açılıyor. Burası yatakhane odası olarak kullanılıyor. Bir oda 2 yatak ve 2 kişiliktir.
 

4. YURDUN KAPASİTESİ
Yurdumuzun kızlar tarafında 24 apart, erkek tarafında 24 apart vardır. Her apartta 4 öğrenci kalmaktadır. 96 yatak kızlar, 96 yatak erkekler bölümünde olmak üzere toplam 192 yatak kapasitelidir.

 

5. YURTTA ISINMA DURUMU
Yurdumuz doğal gazla ısınmaktadır.
 

6. YURDUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Yurdumuzun bahçesinde aydınlatma sistemi bulunmaktadır ve 24 saat bahçe ve zemin kat güvenlik kameraları ile gözlenmektedir. 


YURT BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİ

Her yıl Üniversitemizin kesin kayıt tarihlerinde yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz için, yurdumuza da aynı tarihte başvurular yapılmaktadır.

Yıl içerisinde 2. Sınıf öğrenciler için başvurular kabul edilmektedir.Kayıtlarımız o yılın öğrenim süresi içinde geçerlidir.

Yurdumuza kabul edilen öğrencilerimizin asıl kayıtlarının yapılabilmesi için aşağıdaki evrakları eksiksiz olarak getirmeleri gerekmektedir.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [22-Ağu-2022 08:04]

İçerik Görüntüleme : [25.861]