Haber

29.04.2025 10:50:54

Karacabey MYO Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğrencileri Samsun’da düzenlenen Uluslararası Peynir Çalıştayı’na katıldı!



Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Türkiye’deki yürütücüsü olduğu AEDIL Dairy CoVE KA-2 “European Excellence in Dairy Learning” adlı Süt Sektöründe Mesleki Mükemmeliyet Merkezleri konulu projenin Güneydoğu Avrupa Küme Toplantısı ve Peynir Çalıştayı 9-10 Nisan tarihlerinden OTAT Gıda Havza, Samsun’da gerçekleştirildi. Etkinlik Hollanda, Romanya, Türkiye, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan olmak üzere 6 farklı ülkeden 30 katılımcı ile gerçekleştirildi. 

Çalıştay, Türkiye CoVE proje koordinatörü Prof. Dr. Metin Güldaş’ın açılış konuşması ile başladı ve proje yöneticisi Han Zuidema’nın  “Süt Sektöründe Hayat Boyu Öğrenme” adlı konuşmasıyla devam etti. Sonrasında, Bursa Uludağ Üniversitesin’den Prof Dr. Metin Güldaş ve Karacabey MYO Süt ve Ürünleri Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Gamze Düven’nin öncülüğünde 5 farklı ülkeden gelen 6 farklı peynirle duyusal analizler gerçekleştirildi. Tüm katılımcı ülkelerden gelen öğrenciler ile yapılan analizde OTAT Gıda’nın ürettiği peynir en beğenilen ürün oldu. Program fabrika gezisi, Sırbistan Belgrad Üniversitesi’nden Prof Dr Jelena Miocinovic ve Prof. Dr Nada Smigic’in liderliğini üstlendiği Gıda Güvenliği Vaka Analizi çalışması ve Romanya Galati Üniversitesi’nden Prof Dr Daniela Borda ve Prof Dr Iulia Bleoanca’nın liderliğini üstlendiği Süt Sektöründe Sürdürülebilirlik-Dondurma ve Peynir ilişkisi konulu vaka analizi çalışması ile devam etti. Çalıştay’ın tamamlanmasının ardından tüm katılımcılara OTAT Gıda Fabrika Müdürü Hatice Özkan, Üretim Müdürü Ogün Başaran ve Prof. Dr. Metin Güldaş tarafından katılım sertifikaları ve hediyeleri takdim edildi. 

Yüksekokulumuzu temsilen Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğrencileri Çiğdem Deniz, Rümeysa Erdoğan, Melih Ferik ve Necmi Alper Çakır çalıştaya katılım sağladı ve gösterdikleri performans sayesinde sertifika almaya hak kazandılar.


Bilgi

Okunma Sayısı: 15
Eklenme Tarihi: 29.04.2025 10:50:54
Güncelleme Tarihi: 29.04.2025 10:52:23

Paylaş