Öğr. Gör. Senanur GÜNDOĞDU DODEVSKİ’ye “DEĞER KATANLAR ÖZEL ÖDÜLÜ” verildi.
 Öğr. Gör. Senanur GÜNDOĞDU DODEVSKİ’ye “DEĞER KATANLAR ÖZEL ÖDÜLÜ” verildi.

Birleşmiş Milletler “ Dünya erkekler günü olarak kabul edildiği ülkemizde ise ilk defa Kadın Dostu Markalar Platformu öncülüğünde kutlanacak olan 19 Kasım gününün adını ve içeriğini “19 Kasım Eşitliğe İnanan Ve Eşitliği Güçlendiren Erkekler Günü” olarak yenileyerek RAFFLES OTEL / ZORLU da  özel bir program hazırlandı. 

10 özel konuşmacının sahne aldığı programda birbirinden değerli sunumlar ve paylaşımlar yapıldı. Sunumlar ve paylaşımların ardından her yıl sadece 10 özel isme verilecek olan özel plaket / sembol ödül takdimi yapıldı .

Bu plaketleri hayata geçiren sanatçı ve akademisyen Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Senanur GÜNDOĞDU DODEVSKİ’ye “DEĞER KATANLAR ÖZEL ÖDÜLÜ” verildi.

Akademik ve sanat kariyerini birlikte başarıyla sürdüren, kariyerinde çok sayıda sergi ve projeye imza atan, , özgün tasarımlar ortaya koyan, sanat danışmanımız, ödül plaketimizin tasarımcısı ve bu programa büyük değer katan bir ismi sahneye davet ediyoruz “diye  davet edilen Sn.Senanur GÜNDOĞDU DODEVSKİ konuşmasında, “EŞİTLİĞİN LİDERLERİNE armağan edeceğimiz bu sembol  ödülümüzün doğuşundan sizlere biraz bahsetmek istiyorum.  

Kadın ve erkek sancılı aşamalardan günümüzün çağdaş dünyasına gelebildi. Kadın, erkek dünyasını, erkek, kadın dünyasını tanıdı. Ve biz de  birliktelikten güç doğduğunu görebilen erkekler ile güçlenmeyi, güçlendirmeyi hedef tuttuk.

Tarihten bu zamana kadar gelen erkeklere yakıştırılmış bir takım özellikler var. Koruyuculuğu, savaşçı ruhu, liderlik özellikleri bu çalışmada yerini aldı. Çalışmanın en göze çarpan detayı ise gövdedeki heybetli bir kalkan ve zırh. Türk edebiyatında, divan şiirinde, farklı dönemlerinde kalkan – zırh ve miğfere bir çok anlam yüklenmiş ve bunun en güzel yanı da sevgiliye ait güzellik unsurlarına teşbih edildiği gözlemlenmiş. BU bilgi doğrultusunda kalkan ve zırhı sadece koruyucu silah olarak değil, övgü amaçlıda kullanıldı. Eserin arka yüzündeki bir detay da erkeği ve kadını sırt sırta vererek birbiriyle kaynaşması, iç içe geçip bir omurga oluşturması. Eşitliğin liderleri için hazırladığımız birlikten güç doğar sembolü işte böyle gelişti. 

Ne kadın erkekten üstün ne de erkek kadından. Birbirimizden farklıyız. Birbirimizi tamamlıyoruz. Farklıyız ve farklı olmanın tamlığı ne muhteşem. Teşekkür ediyorum. “ dedi.

https://youtu.be/s-40PeGJwkc

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : [632]