İZNİK MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET ÇOŞKUSU YAŞANDI
 İZNİK MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET ÇOŞKUSU YAŞANDI

İZNİK MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET ÇOŞKUSU YAŞANDI

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İznik Meslek Yüksekokulunda diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Törende, bu sene mezun olan öğrenciler hep birlikte kep fırlatmanın sevincini yaşadılar. Pandemi koşulları kapsamında yapılan mezuniyet töreni, ilk günkü heyecen gibi yaşandı.

BUÜ İznik Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde yapılan programa İznik Kaymakamı  Recai Karal, Belediye Başkanı K. Mehmet Usta, BUÜ Rektörü Yardımcısı  Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, BUÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Öztaş, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Doğan, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri,   akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşından sonra, mezun öğrenciler adına, okul birincisi  Seramik Cam ve Çinicilik programı öğrencisi Tülay Koyuncu; "Hayalimiz siz çok kıymetli hocalarımız ile yüz yüze ders yapmak iken Covid-19 salgını nedeniyle eğitim göremediklerini, bu süreçte, atölyede yalnız başına videolar çeken, kamera karşısında her türlü desteğini esirgemeyen değerli hocalarıma teşekkür ederim." dedi. 

Daha sonra konuşma yapan Yüksekokulu Müdürü Öcalan; "Altı yıldır İznikte görev yaptığını, İznik'in tarihi bir şehir olduğunu, severek bu şehirde görev yaptığını, Eşrefzade Abdullah Rumi, Davud-i Kayser'i, Sarı Saltuk ve Abdulvahap Gazi gibi ilim erbabının bu şehirde olduğunu" belirtti. Ayrıca Öcalan" İznik’in çini sanat merkezi kabul edildiğini, Yüksekokul olarak, çiniciliği yaşatmak için çalışmalar yapıldığını" açıkladı. Pandemi sürecinde yüz yüze eğitim yapılamadığını belirten Öcalan, “Mezuniyet törenine katılan kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, öğrencilere "Yolunuz açık olsun" dileklerinde bulundu.     

Yüksekokul Müdüründen sonra konuşma yapan BUÜ Rektörü Yardımcısı  Yılmaz; "Yüzyüze mezuniyet töreni yapan üç Meslek Yüksekokulundan birinin İznik Meslek Yüksekokulu olduğunu" belirterek, "Bursa Uludağ Üniversitesinin her alanda eğitim kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını" ifade etti.  

Son olarak Kaymakam Karal; "Öğrenmenin önemine vurgu yaparak, kendisininde bir öğrenci olduğunu, hukuk alanında eğitim gördüğünü, öğrenmenin yaşı olmadığını" ifade etti. Karal, Velilere "Değerli evlatlar yetiştirdikleri için şanlı olduklarını" vurguladı ve mezun öğrencileri tebrik etti. 

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ödüller ve mezuniyet anı belgeleri verildi.  

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Tem-2021]

Haber Görüntüleme : [1.068]