Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Ders kontrolü nasıl yapılmaktadır?
Mezuniyet dilekçesi verilene kadar transkript üzerinden ders kontrolü yapılmamaktadır. “Taslak Mezuniyet Transkript”i artık öğrencilerin erişimine açılmıştır. Ders kontrolü için yapmanız gereken, tâbi olduğunuz müfredat yılının ders planını bölüm web sayfasından indirerek, Taslak Mezuniyet Transkripti ile eşleştirmenizdir. Mezuniyet işlemleri için başka menü kullanılmamaktadır. Mezuniyet için özetle, ders planındaki tüm dersler geçilmiş olmalı ve de ders planında görünen toplam AKTS değeri sağlanmış olmalıdır. 

Alan dışı dersleri seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Alan dışı derslerin tamamı otomasyonda 5.grup olarak tanımlanmıştır. Dolayısıyla hangisini aldığınız veya hangi dönem aldığınız önemli değildir. Mezuniyet için bu gruptan toplam 5 adet ders almış olmanız gerekmektedir.

Alan içi dersleri seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Alan içi derslerin grupları otomasyonda birbirinden farklı tanımlanmıştır. İnşaat Mühendisliği mevcut ders planlarına göre her gruptan bir adet ders almanız gerekmektedir. Bir gruptan hiç ders alamadıysanız, başka gruptan fazladan ders alıp saydırmanız mümkün değildir.

Ek sınav hakkı kimlere verilir?
Ek sınav başvurularının kontrolleri yine “Taslak Mezuniyet Transkript”i kullanılarak yapılmaktadır. Başka menü kullanılmamaktadır. Ek sınav hakkı için şu koşullar sağlanmalıdır (Yönetmelik Madde 31’e göre):
1.Ders planındaki tüm dersler alınmış olmalıdır.
2.Devamsız (D) ders olmamalıdır.
3.En fazla 2 adet FF/FD ders olmalıdır.
4.Bu madde kapsamında yalnızca bir kez Ek sınav hakkı verilir.

Mezuniyet işlemleri ne kadar sürmektedir?
Akademik ve idari personelin yoğunluğuna bağlı olarak mezuniyet işlemleri bazen 1 ay kadar sürebilmektedir. Bu sebepten, işe girme, yurtdışına gitme, yüksek lisans başvurusu yapma vb. ihtimalleri düşünerek mezuniyet koşullarını sağladığınız gün, mezuniyet dilekçenizi bölüme vermeniz önemle tavsiye edilir.

DGS ile geldim. Muaf olduğum dersler yerine üstten ders almak istiyorum ne yapmalıyım?

Bu durumda bölüm başkanlığına bir dilekçe yazmalısınız. Dilekçede muaf olduğunuz ve bunun yerine almak istediğiniz dersleri AKTS değerlerini belirtmelisiniz. Yeni alacağınız derslerin AKTS değeri muaf olduğunuz derslerin AKTS değerini geçmemelidir. Daha sonra dilekçeniz ilgili komisyonda değerlendirilir. Sonra öğrenci işlerine gönderilir ve orada almak istediğiniz dersler sisteme işlenir.
 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [19-Şub-2021 06:30]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [08-Mar-2021 06:24]

İçerik Görüntüleme : [2.656]