Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ali Mardani Hocamızın “Kendi Kendini Temizleyen Akıllı Çimentolu Malzeme Üretiminin Araştırılması” Başlıklı Projesi Kabul Edildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştirma Projeleri Birimi-Öncelikli Alanlar Araştırma Projeleri kapsamında “Kendi Kendini Temizleyen Akıllı Çimentolu Malzeme Üretiminin Araştırılması” başlıklı projesi desteklenen Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Ali Mardani’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz!

Söz konusu projede, TiO2 hidrofobik nano karışımı ve yüzey kaplama şeklinde TiO2 hidrofobik nano-parçacıkların bir kombinasyonu üretilerek, çimentolu sistemlerin fiziksel olarak korunmasında ve kendi kendini temizlemesinde son teknolojilerden biri olan nano-teknolojinin kullanması amaçlanmıştır. Ucuz ve çevresel olarak herhangi bir zararı bulunmayan hidrofobik nano-karışım kullanımı ile sürdürülebilir, ekolojik, ve ekonomik yönlere sahip bir ürün sunulması hedeflenmiştir. Ayrıca, katman katman üretimin bir sonucu olarak katmanlar arası arayüzey boşluklarının kaçınılmaz olduğu 3B Beton karışımlarında hidrofobik kaplamaların kullanılması planlanmıştır. Söz konusu projenin, 3B Beton karışımlarının inşaat endüstrisinde yaygınlaşmasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Üç yıl sürecek olan bu projede 2 lisansüstü öğrenci bursiyer olarak görev alacaktır.

Haber Tarihi : [03-Ağu-2022]

Haber Görüntüleme : [1.355]