Ek Sınav Başvuruları Hk.

 

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

BAHAR YY.

EK SINAV BAŞVURULARI

(Yaz Öğretimi Öncesi)

Ek sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler aşağıda belirtilen tarihlerde Ek Sınav Talep Formunu doldurup taratarak, inifogis@uludag.edu.tr adresine mail atabilir ya da Öğrenci İşleri Birimine şahsen başvuruda bulunabilirler.

31. Madde Ek Sınav Başvuru Tarihleri:  04 Temmuz - 05 Temmuz 2022 (2 işgünü)

31. Madde Ek Sınav Tarihi: 19 Temmuz 2022  (1 işgünü)

EK SINAVLAR YÜZ YÜZE YAPILACAKTIR. 

Ek sınav hakkı talep edecek öğrencilerimiz aşağıdaki koşulları sağlamalıdır:

BUÜ Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliği

Ek sınav hakkı

MADDE 31 – (1) Lisans veya önlisans programındaki tüm dersleri alan, devam koşulunu yerine getirerek yarıyıl/yılsonu sınavlarına giren öğrenciye, aşağıdaki koşullarda ek sınav hakkı verilir:

a) Not ortalamasına katılan en çok iki dersten (FF) veya (FD) notu alan veya bir dersten çok olmamak şartıyla, kredisiz dersinden (K) alan öğrenciye bir sonraki yarıyılın/yılın başına kadar ek sınav hakkı verilir.

b) Son iki yarıyılda (FF) veya (FD) notu almadıkları halde, mezun olmaları için, gerekli 2.00 GANO’yu sağlayamayan öğrencilere, GANO’sunu 2.00’ye yükseltmeleri için (DD), (DC), (CC) notunu aldıkları kredili en çok iki ders için ek sınav hakkı verilir.

(2) Ek sınava giren öğrencinin ek sınav notu, ara sınav notları göz önüne alınmadan, o derse ait bir önceki sınavın not cetvelindeki harf notu aralıkları dikkate alınarak harf notuna çevrilir.

(3) Bu maddede belirtilen koşullardaki öğrenci, ek sınav hakkından yararlanmak için, bütünleme sınavları veya yaz öğretimi sınav sonuçlarının açıklanmasını izleyen iki iş günü içinde, dersin verildiği bölüm veya program başkanlığına bir dilekçe ile başvurur. Öğrencinin durumu incelendikten sonra, bölüm veya program başkanı, ek sınav hakkından yararlanacak öğrenci isimlerini, birimin ilgili kurulunun onayına sunar, sınava girebilecek öğrenciler ve sınav günleri ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenir.

(4) Bu maddede belirlenen ek sınav hakları her öğrenciye sadece bir defa tanınır.

İNİF ÖĞRENCİ İŞLERİ İLETİŞİM: 

Telefon : 0224 2942695 – (62716-62735-62740)

 Mail : inifogis@uludag.edu.tr

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [27-Haz-2022 08:48]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [27-Haz-2022 08:48]

Duyuru Görüntüleme : [818]