31. Madde Ek Sınavları Hakkında Duyuru

EK SINAV HAKKI

GÜZ YARIYILI SONU

            Bursa Uludağ Üniversitesi  Kredili Ön lisans ve Lisans Öğretim  Yönetmeliğinin 31.Maddesine göre Ek Sınav hakkını    kullanmak  isteyen öğrencilerin 11 Ocak - 08 Şubat 2023 tarihleri arasında İnternet Sitemiz Formlar Biriminden alacakları  dilekçeyi doldurarak imyogis@uludag.edu.tr adresine MAİL atarak veya okulumuz Evrak Kayıt Birimine teslim ederek başvurularını yapmaları gerekmektedir.

 

Dilekçeye ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. (Açılan bağlantıdan Ek Sınav Talep Formu şeklinde aratınız)

 

**SINAVLAR YÜZYÜZE YAPILACAKTIR.

 

31. MADDE EK SINAVLARI 14 ŞUBAT 2023 TARİHLERİNDE YAPILACAKTIR. DETAYLI SINAV TARİH ve SAATLERİ,        13 ŞUBAT 2023 SAAT 17:00 DE OKULUMUZ İNTERNET SAYFASINDA AÇIKLANACAKTIR.

 

ÖNEMLİ UYARI: Ek sınav hakkını daha önce kullanan öğrencilerin müracaatları değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Ek sınav hakkı

 

MADDE 31 – (1) Lisans veya önlisans programındaki tüm dersleri alan, devam koşulunu yerine getirerek yarıyıl/yıl sonu sınavlarına giren öğrenciye, aşağıdaki koşullarda ek sınav hakkı verilir:

a) Not ortalamasına katılan en çok iki dersten (FF) veya (FD) notu alan veya bir dersten çok olmamak şartıyla, kredisiz dersinden (K) alan öğrenciye bir sonraki yarıyılın/yılın başına kadar ek sınav hakkı verilir.

b) Son iki yarıyılda (FF) veya (FD) notu almadıkları halde, mezun olmaları için, gerekli 2.00 GANO’yu sağlayamayan öğrencilere, GANO’sunu 2.00’ye yükseltmeleri için (DD), (DC), (CC) notunu aldıkları kredili en çok iki ders için ek sınav hakkı verilir.

(2) Ek sınava giren öğrencinin ek sınav notu, ara sınav notları göz önüne alınmadan, o derse ait bir önceki sınavın not cetvelindeki harf notu aralıkları dikkate alınarak harf notuna çevrilir.

(3) Bu maddede belirtilen koşullardaki öğrenci, ek sınav hakkından yararlanmak için, bütünleme sınavları veya yaz öğretimi sınav sonuçlarının açıklanmasını izleyen iki iş günü içinde, dersin verildiği bölüm veya program başkanlığına bir dilekçe ile başvurur. Öğrencinin durumu incelendikten sonra, bölüm veya program başkanı, ek sınav hakkından yararlanacak öğrenci isimlerini, birimin ilgili kurulunun onayına sunar, sınava girebilecek öğrenciler ve sınav günleri ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenir.

(4) Bu maddede belirlenen ek sınav hakları her öğrenciye sadece bir defa tanınır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [11-Oca-2023 13:18]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [11-Oca-2023 13:18]

Duyuru Görüntüleme : [794]