Sık Sorulan Sorular (S. S. S.)

Kütüphane hangi saatlerde hizmet vermektedir?


Hafta içi: 09:00 / 22:00 Hafta Sonu: Cumartesi günleri 10:00 / 18:00 saatleri arasında açıktır.

Kütüphanemiz, UÜ İlahiyat Fakültesi binası içerisinde bulunduğu için hafta sonu yapılan ÖSYM gibi bazı merkezi sınavlardan etkilenmekte ve cumartesi günü kapalı olabilmektedir! Lütfen güncel bir duyuru olup olmadığını kontrol ediniz. Ayrıca yaz dönemi ve ara tatillerde sadece  hafta içi ve 09:00 / 17:30 saatleri arasında açıktır.

 

Kütüphaneye kimler üye olabilir?


Uludağ Üniversitesi’nde eğitimi devam eden tüm öğrencilerimiz ve Uludağ Üniversitesi bünyesinde çalışan tüm akademik ve idari personel kütüphanemize üye olabilir. Kütüphanemizin tüm kaynaklarından yararlanabilir.

 

Üye olmak için gerekli belgeler nelerdir?


Uludağ Üniversitesi öğrenci veya personel kimlik kartı ile kütüphanemizin danışma birimine müracaat etmeniz yeterlidir.

 

Üniversiteye yeni kayıt oldum. Kütüphaneyi nasıl kullanabilirim?


Uludağ Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler, öğrenci kimlikleriyle kütüphanemizin danışma birimine başvurarak ilgili formu doldurduklarında, kütüphaneden ödünç kitap almaya başlayabilirler.

 

Aradığım kitabı nasıl bulabilirim?


Kütüphane girişinde bulunan tarama bilgisayarlarından ve kütüphane web sayfasında yer alan "Katalog Tarama" ekranından aradığınız kitabı; yazar, kitap adı, konu veya anahtar kelime girerek tarama yaptığınızda bulabilirsiniz.

 

Kaç kitap ödünç alabilirim?


Akademik personel  5 kitabı 1 ay  süreyle, lisans öğrencileri 2 kitabı 15 gün süreyle, doktora ve yüksek lisans öğrencileri 5 kitabı 15 gün süreyle ödünç alabilirler. Ödünç alma işlemleri Uludağ Üniversitesi okul kimlik kartı ile yapılmaktadır.

 

Yer numarası nedir?


Yer numarası, kitabın konusuna göre rafta kolay bulunmasını sağlayan katalog numarasıdır. Bu sistem sayesinde, aynı konudaki kitapları raflarda bir arada görebilirsiniz.

 

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kütüphane kataloğuna kampüs dışından da erişebilir miyim?


Evet. Kütüphane katalog sayfasına www.uludag.edu.tr/ilhkutuphane  adresinden “Katalog Tarama” bağlantı adresini kullanarak erişebilirsiniz.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [21-Nis-2022 11:59]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [21-Nis-2022 15:09]

İçerik Görüntüleme : [2.157]