ERASMUS & FARABİ & MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI

ERASMUS & FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI:

Fakültemizdeki Bölümler, Avrupa üniversiteleri arasında çok yönlü iş birliğini teşvik etmeye yönelik bir program olan Erasmus programı aracılığıyla, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin çeşitli üniversiteleri ile kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi konusunda ortaklıklar kurmuş bulunmaktadır. Ayrıca Farabi programı çerçevesinde yapılan anlaşmalar sayesinde Fakültemiz öğrencilerinin yurtiçindeki üniversitelerde ve farklı üniversitelere mensup öğrencilerin de Fakültemizde kısa süreli eğitim görme imkânı bulunmaktadır.

Fakülte politikası olarak, her geçen sene daha çok öğrencinin farklı üniversiteler ile değişim programları gerçekleştirmesi desteklenmektedir. Bu çerçevede Bölümlerimizde bulunan Erasmus ve Farabi Koordinatörleri ile Koordinatör Yardımcıları, değişim programlarının kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır.

 

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI:

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır.

Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde, dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına program kapsamında gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabilirler.

 

Daha fazla bilgiye aşağıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz: 

ERASMUS: http://uludag.edu.tr/erasmus

FARABİ: https://uludag.edu.tr/farabi

MEVLANA: https://uludag.edu.tr/mevlana

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [29-Eyl-2022 08:49]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [29-Eyl-2023 14:59]

İçerik Görüntüleme : [1.351]