YAYINLAR
KITAP
Emirgil, B. F. (2019). Okuldan Ise Geçis: Türkiye’de Egitimden Ayrilan Gençlerin Isgücü Piyasasi Ile Bütünlesme Süreci, Ankara: TAEM Yayinlari.
Emirgil, B. F. (2012). “Gençlere Yönelik Sosyal Politikalar”, Sosyal Politika, (der. A. Tokol ve Y. Alper), Bursa: Dora Basim-Yayin, s. 312-334.
MAKALELER
Emirgil, B. F., Aca, Z., Isigiçok, Ö. (2014). “Türkiye’de Is ve Meslek Danismanliginin Etkinligi: Sorun Alanlari ve Beklentiler (Bursa Örnegi)”, Çalisma ve Toplum, 40 (1), s. 139-162.
Bozkurt, V., Aytaç, S., ve Bondy, J. ve Emirgil B. F. (2011). “Job Satisfaction, Role Overload and Gender in Turkey”, Sosyoloji Konferanslari Dergisi, Sayi: 44, s. 49-66.
|
Bastürk, S., Tartanoglu, S. ve Emirgil, B. F. (2011). “’Gerçege Çagri’: Neo-liberal Dönemde Çagri Merkezi Çalisanlarinin Enformel Örgütlenme Pratikleri”, Toplum ve Bilim, Sayi:121, s. 152-173.
|
Emirgil, B. F. (2010), “Yeni Kapitalizmde Emegi Sorunsallastirmak: Emegin Maddi-Olmayan Görünümleri”, Çalisma ve Toplum, 24 (1), s. 221–237.
|
Isigiçok, Ö. ve Emirgil, B. F. (2009), “Precarious Work Versus Decent Work: The precariousness from the perspectives of service sector employees in Turkey (Case of Bursa)”, Is, Guc: The Journal of Industrial Relations & Human Resources, 11 (5), p. 79-94.
|
Isigiçok, Ö. ve Emirgil, B. F. (2009), “Aktif Isgücü Piyasasi Politikalari ve Mesleki Yetistirme: ‘Isgücü Yetistirme Kurslari’nin Etkinliginin Bursa Ili Örneginde Incelenmesi”, Sosyal Siyaset Konferanslari Dergisi, 57. Kitap, s. 211–231.
|
Emirgil, B. F. (2009), “Yeni Meslekçi Egitim Yaklasimi ve Yeni Meslekçi Paradigmalarin Türkiye’deki Yansimasi Olarak ‘MEGEP’”, Sosyal Siyaset Konferanslari Dergisi, 56. Kitap, s. 509–534.
|
KONGRE FAALIYETLERI
Emirgil, B. F. (2019), “Türkiye’de Okuldan Ise Geçis: Genç Isgücü Piyasasinda Kalici Sorunlar, Yeni Yönelimler (2016 Gençlerin Isgücü Geçisi Anketi Analizi)”, Ulusal Istihdam, Beceri ve Egitim Sempozyumu, 5-6 Kasim 2019.
Emirgil, B. F. (2017), “Turkey’s National Employment Strategy and Youth: A Critical View to Action Plans”, International Conference on Interdisciplinary Social Sciences (ICISS), Budapest/Hungary, 16-17 June.
Tartanoglu, S., Emirgil, B.F. ve Bastürk, S. (2015), “Gendered Precariousness?: Social Prospects of Home-Based Work in Turkey", European Sociological Association Conference - ESA 12th Conference, Prague/Czech Republic, 25-28 August.
Emirgil, B. F., Tartanoglu, S.ve Bastürk, S. (2015), "Prekarite ve Görünmezlik Arasinda Kadin Emegi", 16. Çalisma Ekonomisi ve Endüstri Iliskileri Kongresi, Sakarya, 15-17 Mayis.
Kilkis, I., Tartanoglu, S. ve Emirgil, B.F. (2011), “’Servants of the State’: Public Trade Unionism in Turkey and EU Accession in Turkey”, Industrial Relations in Europe Conference (IREC) 2011, University of Pompeu Fabra, Barcelona/Spain, 1-2 September.
|
Tartanoglu, S., Bastürk, S. ve Emirgil, B. F. (2010), “’Call for Truth’: Informalized Collective Responses of Call Centre Workers at Neo-Liberal Age (The Case of Turkey)”, Industrial Relations in Europe Conference (IREC) 2010, Fafo, Oslo/Norway, 8th-10th September.
|
Isigiçok, Ö. ve Emirgil, B. F. (2009), “Global Crisis, Local Jobs: The Effects of the Economic Crisis on Local Labour Market in Turkey (The Case of Bursa), 1st International Conference on Critical Issues in Business and Economics (ICIBE), Gümüshane University, Gümüshane/Turkey, 5th-6th November.
|
Isigiçok, Ö. ve Emirgil, B. F. (2009), “Precarious Work vs. Decent Work: Precariousness From The Perspectives of Service Sector Employees In Turkey (The Case of Bursa)”, Industrial Relations in Europe Conference (IREC) 2009,Istanbul/Turkey, 22th–24th July.
|
Özgökçeler, S. ve Emirgil, B.F. (2008). “Çalisma Hayatinda Romanlar ve Sosyal Dislanma Sorunsali (Bursa/Demirkapi Romanlari Üzerine Bir Inceleme)”,10. Ulusal ÇEEI Kongresi, Pamukkale Üniversitesi, Denizli, 23–25 Mayis.
|
Emirgil, B. F. (2008). “Gelecegin ‘Istihdam Edilebilir’ Isgücüne Bakmak: Mesleki Egitim Gören Ögrencilerin Piyasa ve Çalisma Yasami Algisi Üzerine Bir Arastirma”, 1. Çalisma Iliskileri Kongresi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya, 6–8 Kasim.
|
Özgökçeler, S. ve Emirgil, B. F. (2007), “Social Exclusion & Romanies in Working Life (A Study on Romanies in Demirkapi Neighborhood)”, Industrial Relations in Europe Conference (IREC) 2007, Athens University, Athens/Greece, 26 th–28 th July.
|
|