Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası heyetinden Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feridun YILMAZ'a ziyaret
 Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası heyetinden Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feridun YILMAZ'a ziyaret

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hamaloğlu, Meclis Başkanı Mehmet Anar, Meclis Başkan Vekili Fatih Becerikli ile Genel Sekreter Emre Gemicioğlu, Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Halit Aker ve Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yahya Işık da hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitelerin temel görevleri arasında nitelikli eğitim-öğretim vermenin yanı sıra öğrencileri mezuniyet sonrasına en iyi şekilde hazırlamanın da yer aldığına işaret etti. Üniversitelerdeki teorik bilgi ile iş dünyasındaki pratik bilgiyi buluşturarak başarının yakalanabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz; Bursa Uludağ Üniversitesi olarak son yıllarda üniversite-sanayi işbirliği konusunda özel bir yükseliş ivmesi yakalandığını ve yeni dönemde de bu yükselişi üstüne koyarak sürdürmek istediklerini ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hamaloğlu; üniversitelerin iş dünyasına nitelikli elemanlar yetiştiren kurumlar olduğunu, Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bursa Uludağ Üniversitesi ile işbirliğini geliştirmek ve ortak projelerde yer almak istediklerini belirtti. Bu kapsamda 2023-2024 akademik yılından itibaren Hukuk Fakültesinden 5, Meslek Yüksekokulundan 5 öğrenciye burs vereceklerini, MYO öğrencilerinin işyeri eğitimi ve stajları için destek vereceklerini, ayrıca hukuk fakültesi ve  MYO öğretim elemanlarının ticaret ve sanayi odası üyelerine belirli konularda seminerler vermelerinin sağlanacağını belirtti.

Gemlik Ticaret ve Sanayi odasının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Rektörlük olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını ve destekleyeceklerini belirtti.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ve günün anısına hediye takdimi ile son buldu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Ağu-2023]

Haber Görüntüleme : [678]