Neden Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi ?
 Neden Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi ?

Değerli Öğrenci Adaylarımız ve Siz Sevgili Veliler;

çok yoğun ve yorucu bir çalışma döneminin ardından hedefe ulaşmış bulunuyorsunuz. Aday öğrencimiz olarak sizi başarınızdan dolayı kutlarız.

Ve şu an yaşamınızdaki en önemli kararlardan birisini vermek üzeresiniz. Kararınız ne olursa olsun, sizin için her zaman “iyi ki” dediğiniz bir karar olmasını dileriz.

Sizlere Fakültemiz hakkında öz ancak doyurucu bir bilgilendirme broşürü hazırladık.

İlk öğrencileriyle 2007-2008 akademik yılında tanışan ve bugüne kadar 1800’den fazla mezun veren Uludağ Hukuk gücünü, kalitesini ve etkisini her geçen yıl artırmaktadır.

Sizi de geleceği için doğru bir karar veren öğrencimiz olarak görmek bizi mutlu edecektir…

 

FAKÜLTEMİZİN KONUMU VE YERLEŞKE

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin merkez yerleşkesi, Nilüfer ilçesine bağlı Görükle Mahallesinde bulunmakta olup, toplam 16.000 dönüm arazi üzerine kuruludur (https://uludag.edu.tr/oidb/konu/view?id=8259). Hukuk Fakültesi ise Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesindedir. Gemlik Körfezi kıyısında yer alan Yerleşke, Bursa şehir merkezine yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Fakülte bahçesi Marmara Denizi ile bütünleşmiştir.

Fakültemiz akademik faaliyetlerini Dekanlık Binası ile toplam 6 adet dersliği bulunan 2 binada yürütmektedir. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerinin sürdürüldüğü bu Yerleşke, 4.000 m2 kapalı alana sahiptir. Üç katlı olan ve A Blokta 4 adet derslik, 2 adet seminer salonu, kütüphane, çalışma salonu, öğretim üyesi ofisleri, duruşma salonu ve kafeterya bulunmaktadır. B Blokta, 2 adet derslik, öğretim üyesi ofisleri ve öğrenci topluluklarına ait salonlar yer alır. Yerleşkedeki Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde ise konferans salonu bulunmaktadır.

Borusan Kocabıyık Vakfı ve Gemlik Belediyesi işbirliği ile inşaatına başlanan ve 2023 yılı eğitim öğretim yılında faaliyete geçmesi planlanan Öğrenci Merkezinde 275 öğrenci kapasiteli iki adet amfi yer alacaktır. Merkezde ayrıca sosyal yaşam alanı ile bir okuma salonu bulunmaktadır.

İlk mezunlarını 2012 yılında veren Fakültemiz, 2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılı haziran ayında 12’nci dönem mezunlarını vermiş olup; toplam mezun sayımız 1888’dir (https://uludag.edu.tr/hukuk/haber/view?id=18014&title=adalet-sistemine-yeni-hukukcular).

 

HUKUK FAKÜLTESİ EĞİTİMİ ve MEZUNİYET SONRASI OLANAKLAR

Fakültemiz, öğrencilerine sunduğu zorunlu ve seçmeli dersleri ile Türk Hukukuna ilişkin olarak kapsamlı bilgiler kazandırmak yanında onların muhakeme yeteneklerini geliştirebilmeleri için de yoğun çaba harcamayı ilke edinmiştir. Bilgi ve muhakeme yeteneği hangi mesleği icra ederse etsin bir hukukçu için olmazsa olmaz iki temel yetkinliktir.

Hukuk Fakültesinin kontenjanı yaklaşık 250 öğrencidir. Fakültemizde dersler zorunlu ve seçmeli olarak iki ana gruba ayrılır. Zorunlu dersler Fakültemizde yıllık sisteme tabi iken, her dönem açılan seçmeli dersler ise yarıyıllıktır (http://bilgipaketi.uludag.edu.tr/Programlar/Detay/875?AyID=30). Öğrenciler her yarıyılda (toplam 8 yarıyıl) iki seçmeli ders almak zorundadırlar. Mezuniyet için gerekli AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) ise 240’tır. Bütün derslerde en az bir tane ara sınav yapılır. Bütün dersler için ise yarıyıl/yılsonu sınavları zorunludur. Öğrenci başarısız olduğu derslerden bütünleme sınavlarına katılabilir.

Fakültemizin “Universidad de Salamanca” (İspanya) ile Erasmus anlaşması bulunmaktadır.

Birinci sınıfa başlayacak öğrencilerimiz dilerlerse BUÜ Yabancı Diller Yüksekokulundan bir yıl süreyle isteğe bağlı İngilizce hazırlık programına katılabilirler.

FAKÜLTEMİZ MEZUNLARI HANGİ MESLEKLERİ TERCİH EDEBİLİRLER?

Mezunlarımız başta hâkim, savcı, avukat olmak üzere hukuk, siyasal ve iktisadi idari bilimler fakültelerinde akademisyen olabilirler. Bundan başka kaymakamlık, kamu ve özel sektör kuruluşlarında hukuk müşavirliği ve müfettişlik, noterlik, icra müdürlüğü, danışmanlık gibi diğer birçok mesleğin hukuk fakültesi mezunları tarafından tercih edildiği bilinmektedir.

NEDEN ULUDAĞ HUKUK FAKÜLTESİ?

1. Nitelikli ve Donanımlı Akademik Kadro

Fakültemizin akademik kadrosu, lisans ve lisansüstü eğitimlerini Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen Üniversitelerinde tamamlamış, alanında yetkin, hukuk uygulaması ile iç içe, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, öğrenci odaklı ve bilimsel faaliyetlerini Üniversitemizin araştırma üniversitesi ideali doğrultusunda yürüten öğretim elemanlarından oluşur. Fakültemizde toplam 32 öğretim üyesi (6 profesör, 2 doçent, 24 doktor öğretim üyesi) görev yapmaktadır. 15 idari personelimiz de bizlere her konuda yardımcı olmaktadır.

Hukuk mesleklerinde başarılı olmanın en önemli kıstası hiç şüphesiz iyi bir lisans eğitimi alabilmektedir. Bu kapsamda her yıl, kontenjanlarını doldurmayı başaran Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi güçlü ve nitelikli akademik kadrosu ile bu imkânı öğrencilerine sunmaktadır.

2. Ders Dışı Aktiviteler

Öğretim üyeleri tarafından verilen derslerin yanı sıra, genç ve dinamik araştırma görevlisi kadrosu ile Fakültemiz öğrencilerine kariyer gelişim faaliyetleri, atölye çalışmaları ve uluslararası veya ulusal düzeyde düzenlenen yarışmalara katılım imkânı sunulmaktadır. Bu kapsamda, özel olarak kurulan komisyonlar alanında uzman yabancı öğretim üyelerinin de dâhil olduğu kapsamlı faaliyetler gerçekleştirmektedir. Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2022-2023 akademik yılı içerisinde üçten fazla ulusal veya uluslararası farazi dava yarışmasına takım çıkarmış ve her birinde derece elde etmeyi başarmıştır. Bunlar;

 Ljubljana Üniversitesi, All-Europen International Humanitarian and Refugee Law Moot Court Yarışması çeyrek final derecesi.

 Academician Levan Aleksidze Foundation, The Levan Alexidze International Law Moot Court Yarışması, ikincilik derecesi ve jüri özel ödülü.

 ISTAC- Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması, arabuluculuk aşaması çeyrek final derecesi ve en iyi başvuru dilekçesi ödülü.

 

 Kadir Has Üniversitesi, Yapay Zekânın Kişiliği Makale Yarışması birincilik ödülü.

Ayrıca öğrencilerimizin gerek öğrenimleri sürecinde gerek mezuniyetlerinin ardından uluslararası deneyimler edinmelerini teşvik etmek adına yabancı dil öğrenmelerinin teşvik edilmesi önde gelen amaçlarımız arasında yer almaktadır. Bu kapsamda, tamamen İngilizce olarak verilmekte olan seçmeli derslerin yanı sıra öğrencilere Moot Court eğitimleri ve Model United Nations klinikleri düzenlenmektedir.

 

 Öğrencilerimiz gerek Fakültemizde gerekse Üniversite’de kurulu öğrenci topluluklarına üye olarak bir çok aktivite gerçekleştirebilmektedir (https://uludag.edu.tr/saglikkultur).

 Hukuk fakültesi öğrencilerinin öğrencilik süresince kendilerini sosyal bilimlerin diğer alanlarında da (işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, sosyoloji, felsefe, tarih vb.) geliştirmesi çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu nedenle Üniversitenin çift anadal ve yandal imkânı sunduğunu da açıklamalarımıza eklemek gerekir (https://uludag.edu.tr/oidb/konu/view?id=696&title=cift-anadal-ve-yan-dal-programi).

 BUÜ Prof. Dr. Fuat SEZGİN Merkez Kütüphanesi çok zengin kataloğu ve elektronik kaynakları ile siz değerli öğrencilerimize hizmet sunmaktadır (https://uludag.edu.tr/kutuphane).

 Mezunlarımız dilerlerse mezuniyetleri sonrasında koşulları sağlamaları halinde yüksek lisans ve doktora eğitimlerine Üniversitemizde devam edebilirler

 

YERLEŞKEYE ULAŞIM VE KONAKLAMA İMKÂNLARI

Konaklama

Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı 325 öğrenci kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu ve 194 öğrenci kapasiteli Erkek Öğrenci Yurdu bulunmaktadır. Bunların dışında ilçe sınırları için Fakültemize ulaşımı kolay, yurt ve apart imkânları mevcuttur. Aynı zamanda Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü ve şehrin çeşitli yerlerinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda 12.500 öğrenciye hizmet verilmektedir

(https://uludag.edu.tr/saglikkultur/konu/view?id=820&title=ogrenci-yurtlarimiz-sosyal-tesisler).

Ulaşım

Fakültemizin yer aldığı Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi, Bursa şehir merkezinden yaklaşık 30 km uzaklıkla bulunmakta olup, 10 dakikada bir Merinos metro durağından hareket etmekte olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait 101 numaralı otobüslerle normal yol koşullarında 35 dakikada ulaşım sağlanabilmektedir. Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesinden de Bursaray metro hattı aktarmalı olarak yine 101 numaralı otobüsler kullanılarak Fakültemize ulaşılabilmektedir.

İstanbul’a 125 km gibi yakın bir mesafede bulunan yerleşkemize Osmangazi Köprüsü üzerinden karayoluyla kısa sürede ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda Yenikapı’dan kalkan Yalova veya Mudanya feribotları da kullanılabilmektedir. Ankara ile mesafesi ise 420 km. olan fakültemize direkt otobüs ile veya Eskişehir üzerinden hızlı tren aktarmalı olarak ulaşım sağlanabilmektedir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Tem-2023]

Haber Görüntüleme : [4.026]