Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Yüksek Lisans ve Doktora Bursu

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim insanları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını desteklemek amacıyla 1949 yılında Türkiye ve A.B.D. arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuştur ve bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmaktadır. Komisyonumuz, iki ülke vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

           

Komisyonumuz, lisansüstü eğitimlerini Amerika Birleşik Devletleri’nde yapmak isteyen öğrencilere ve mezunlara yönelik olarak Yüksek Lisans ve Doktora Bursları vermektedir. 2024-2025 akademik yılı güz döneminde başlamak üzere verilecek olan burslarımıza son başvuru tarihimiz 8 Mart 2023’tür.  

 

Komisyonumuz, iki yıl süren burs programlarımız için, yılda en fazla 50.000 Amerikan Doları kadar maddi destek vermektedir. Burs programlarımıza başvurmayı düşünen öğrenciler ayrıntılı bilgi ve başvuru formuna www.fulbright.org.tr  adresinden ulaşabilirler.

 

Yüksek Lisans ve Doktora Burslarımız ile ilgili tanıtım posterimizin dijital kopyası aşağıda sunulmuştur. Burs duyurusu ve görselinin enstitünüz bünyesindeki öğretim görevlileri ve öğrenciler ile paylaşılmasını takdirlerinize saygılarımla sunarım.

 

 

 

Prof. Dr. Ersel Aydınlı

 

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu

Genel Sekreter

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [10-Oca-2023 07:03]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [10-Oca-2023 07:04]

Duyuru Görüntüleme : [464]