Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı

Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı

Program dersleri ve ders içerikleri için tıklayınız.

 

Genel Bilgi

Turizm ve Seyahat Hizmetleri programı; hizmetlerinin giderek çeşitlendiği ve ziyaretçi sayılarının giderek arttığı günümüzde; turistlerin tüm tatil süreçleri içinde ihtiyaç duydukları hizmetleri bir bütün içerisinde sunan donanımlı ve kalifiye elemanlar yetiştirilmeyi ilke edinmektedir.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri programı, lise öğrenimi sonrasında iki yıllık eğitim vermektedir. Öğrencilerin mesleği ile ilgili alanlarda 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur. Öğrenciler, programda bulunan tüm zorunlu dersleri almak ve geçmek zorundadır. Zorunlu derslerin yanı sıra II. , III. ve IV. Yarıyılda seçimlik dersler de almaları gerekmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmesi için, en az 2.00 ortalamaya sahip olması şartı aranmaktadır.

Programın Amacı

Bu program; turizm ve seyahat sektöründe hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek ve yönetime yardımcı olabilecek veya kendi adına işyeri açıp çalıştırabilecek nitelikli insan gücünü, teorik ve pratik eğitim yoluyla seyahat hizmetleri mesleğinin temel becerilerine sahip, girişimci, etkin iletişim becerisi olan ve alanı ile ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Mezunların Yaptıkları İşler

Bu programdan mezun olan öğrenciler; acente operasyon işlemleri, rezervasyon işlemleri ve biletleme işlemleri organizasyonlarını yapabilme becerisi kazanarak özellikle seyahat işletmeleri ve acentaları, tur operatörleri, havayolu şirketleri, büyük turistik yolcu gemileri ve havaalanları gibi yerlerde çalışabilmektedirler. Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan bireyler turizm sektöründe; 1618 Sayılı Yasa’da belirtilen Seyahat Acentelerinde (A-B ve C Grubu), Fuar –Kongre ve Organizasyon Firmalarında, Ulaştırma işletmelerinin ilgili departmanlarında (biletleme, yer hizmetleri vb.) gibi alanlarda çalışabilirler.

Dikey Geçiş Yapabilecekleri Lisans Programları

Okulumuzdaki eğitimini tamamladıktan sonra eğitimine devam etmek isteyen mezunlarımız, Açık Öğretim Fakültesi’ne doğrudan ve sınavsız olarak geçebilmektedir. Ayrıca, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda alınan puan ve kontenjan durumlarına göre çeşitli üniversitelerin dört yıllık lisans programlarına geçme olanakları da vardır. Program mezunları ayrıca; Seyahat İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Öğretmenliği, Turizm İşletmeciliği, İşletme, İşletme-Ekonomi, İşletme Enformatiği, gibi lisans programlarına dikey geçiş yapma imkânına sahiptirler.

Öğretim Elemanları

Öğr. Gör. Elif ZENGER (Program Başkanı)

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [25-Eki-2023 07:41]

İçerik Görüntüleme : [10.706]