Mobilya ve Dekorasyon Programı

Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü

Mobilya ve Dekorasyon Programı

Program dersleri ve ders içerikleri için tıklayınız.

Genel Bilgi

Mobilya ve Dekorasyon Programında eğitim 2 yıl süreli ( 4 yarıyıl, her yıl en az 14 hafta ) olarak verilmektedir. Öğrenciler her eğitim öğretim yılı sonunda 6 haftalık Endüstriye Dayalı Eğitim yapmaktadırlar. Eğitim öğretim teknolojik ilkelere uygun, endüstrinin beklentilerine cevap verecek nitelikte yeterliliklere, esnekliğe ve çeşitliliğe sahiptir. Programdaki dersler teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. İlk yıldaki dersler teorik ağırlıklı olarak verilmekte ve daha çok ahşap ve ahşaptan elde edilen ürünler ile bu ürünlerin işlenmesi için kullanılan alet ve avadanlıklar ve çalışma biçimleri öğrenilip geliştirilir. İkinci yılda ise daha çok uygulamalı eğitime ağırlık verilmekte mobilya ve dekorasyon alanı içerisinde gerekli olan çizim, projelendirme, modelleme ve üretim teknikleri öğretilmekte ve dersler içerisinde çeşitli mobilya ürünlerinin tasarımı ve üretimi yapılmaktadır.

Öğrencilerin mobilya programıyla ilgili son teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip edebilmeleri ve ayrıca piyasa ile diyaloglarını sağlayabilmek için çeşitli zamanlarda mobilya fuarlarına ve işletmelerine teknik geziler düzenlenmektedir.

Programın Amacı

Mobilya ve Dekorasyon Programı, mobilya endüstrisinin en çok kullandığı ve ihtiyaç duyduğu malzeme türlerini ve özelliklerini, bu malzemelerin üretiminde kullanılan son teknoloji makine ve teçhizatları, proje ve tasarımlarına ilişkin teorik ve pratik bilgileri vermeyi ve piyasanın ihtiyacı olan kalifiye ara eleman olarak tekniker yetiştirmeyi amaçlar.

Meslekte İlerleme

Mobilya ve Dekorasyon ön lisans programını başarı ile bitiren öğrenciler, ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde;

– Ağaç işleri Endüstri Mühendisliği
– Endüstri Tasarımı
– Endüstri Ürünleri Tasarımı
– Endüstriyel Tasarım
– İç Mimarlık
– İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
– İmalat Mühendisliği
– Orman Endüstri Mühendisliği
– Orman Mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve İşler

Bu programdan mezun olan öğrenciler ‘’ Mobilya ve Dekorasyon Teknikeri ‘’ ünvanı almaktadır. Mezun olan öğrenciler ülke içerisindeki çeşitli büyüklükteki mobilya işletmelerinde Ar – ge ve üretim kısımlarında çalışırlar. Öğrendikleri bilgiler ve beceriler sayesinde kendi atölye ve işletmelerini kurarak çalışmaları da mümkündür.

Öğretim Elemanları

Öğr. Gör. Ali SERT   (Program Başkanı)

Öğr. Gör. Veysel KAPÇAK  

Öğr. Gör. Fatih BAYHAN 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [05-Oca-2024 06:43]

İçerik Görüntüleme : [12.488]