IV. Ulusal Asçilik Kampi Lansmani20 Mart 2018 Sali günü Hilton IstanbulBomonti Otel Cloud 34 Bar’daCeyhun Yilmaz’insunumuyla gerçeklesti.
Mengen Belediye Baskani Turhan Bulut’un yani sira Food in Life Genel Yayin Yönetmeni Gökmen SözenVedat Basaran ve Ali Esad Göksel gibi gazetecilerin de katildigi gece Asçilik Okulu Mezunlari Dernegi (ASOMDER) Baskani Levent Demirçakmak’in açilis konusmasi ile basladi. Levent Demirçakmak;
“Dört sene önce, ASOMDER üyeleri olarak dünyada baska örnegi olmayan bir organizasyon hayal ettik. Bu hayale tüm dernek üyelerimiz inandi. Bu inançtan yola çikarak ortak hayalimizi gerçeklestirmek için tüm gücümüzle çalistik ve çalismaya devam ediyoruz. Organizasyonumuzun üzerine her sene bir tas daha koyarak ilerliyoruz. Basarimiz bizi bir sonraki sene için daha fazla motive ediyor ve içimizdeki atesi büyütüyor. Bize bu yolda destek veren proje ortaklarimiza ve destekçilerimize minnet borçluyuz. Bu yil Türkiye’nin dört bir yanindaki 55 üniversitenin 72 biriminden ögretim elemanlari ve ögrencileri ile 22-29 Nisan 2018 tarihlerinde IV. Ulusal Asçilik Kampi’ni Mengen’de gerçeklestirecegiz. Bu Kamp’i; dayanismamiz, inancimiz ve çalismamizla büyüterek uluslararasi platformlara tasiyacagimiz günlerin hayalini de simdiden kurmaya basladik”dedi.
Demirçakmak konusmasinin ardindan, verdikleri desteklerden ötürü Hilton Istanbul Bomonti Genel Müdürü Bülent Tarlan’a, plaket takdim etti.
Turizm sektörünün çok önemli bir bileseni olan asçilik meslegine ve egitimine destek veriyor olmaktan memnuniyet duyduklarini ifade eden HiltonIstanbul Bomonti Genel Müdürü Bülent Tarlan, ‘IV. Ulusal Asçilik Kampi’nin lansmanina ev sahipligi yapmaktan dolayionur duyduklarinin altini çizdi.
Kampin destekçileri Pinar Profesyonel temsilcisi Irem Senol, Ekol Gida Yönetim Kurulu Baskani Önder Bilen, Öztiryakiler Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Tahsin Öztiryaki de yaptiklari konusmalarda Ulusal Asçilik Kampi’nin kendileri açisindan önemini ifade ettiler.
Lansman süresince Hilton Istanbul Bomonti mutfak ekibinin cografi isaretli ürünlerle hazirlanmis olduklari bir menü ile yiyecek-içecek ikramlari,konuklar tarafindan çok begenildi.
Asçilik Okulu Mezunlari Derneginin (ASOMDER), Mengen’de bu sene dördüncüsünü düzenleyecegi ve Türk asçi adaylarinin gerek Türk, gerekse dünya mutfagi konusunda vizyonlarini gelistirmeyi amaçlayan kamp 22-29 Nisan tarihleri arasinda yapilacak ve yedi gün sürecek.
Katilimcilar kamp boyunca kirmizi et, tavuk, hindi, ördek gibi etlerin isleme ve pisirme yöntemlerinin yani sira, bulgurdan kinoa’ya, bakliyattan pirince, hamur islerinden zeytinyaglilara, deniz ürünlerinden sushi’ye kadar genis bir yelpazede egitim alacaklar. Destekçilerin katkilariyla gerçeklesen kampta ayrica;yemek ile sanat iliskisi, sosyal medya kullanimi, insan kaynaklari, hijyen ve porselen gibi konular hakkinda da seminer ve paneller gerçeklestirilecek.
Abant Izzet Baysal Üniversitesi, Mengen Kaymakamligi, Mengen Belediyesi ve Öztiryakiler A.S.’nin proje ortagi olarak destek verdigi kampta, katilimcilarin konaklama ve yeme-içme giderleri ASOMDER ve destekçiler tarafindan karsilanacak.
ASOMDER hakkinda daha fazla bilgi edinmek için http://www.ascilikkampi.com/adresini ziyaret edebilirsiniz.