Çocuklara çevre ve sağlıklı yaşam bilinci sporla aşılanacak

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) akademisyenleri tarafından hazırlanan ‘Doğayı Tanı, Sağlığını Koru’ projeye, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan destek geldi. Yaklaşık 2 ay sürecek proje ile çocuklara sporla birlikle çevre ve sağlıklı yaşam bilinci kazandırılması hedefleniyor.

BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz koordinatörlüğünde, Araştırma Görevlisi Selen Uğur, yüksek lisans öğrencileri İnci Ece Öztürk ve Güral Güngör tarafından hazırlanan “Doğayı Tanı, Sağlığını Koru” isimli 58674 numaralı proje, 10.12.2020 tarihinde Gençlik Projeleri Destek Programı (2020-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazandır.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz; “Çeşitli spor faaliyetleri aracılığı ile çocuklara çevre bilinci ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyoruz. Projemiz toplam 2 aylık bir uygulama süresine sahip. Gençlik Projeleri Destek Programı’ndan 33.801 TL bütçe alındı. Projemizi; Spor Bilimleri Fakültesi, Hasanağa Toki İ.Ö.O Gençlik ve Spor Kulübü, Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu ve Öğretmen Hasan Güney Ortaokulu işbirliğinde gerçekleştireceğiz. Üniversitemizin, bölgede bulunan okul ve derneklerle kurduğu işbirlikleri sayesinde toplumsal anlamda bilimsel merak, araştırma, sorgulama ve öğrenme duygularını oluşturmaya katkı sağlamasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Ara-2020]

Haber Görüntüleme : 2.201 - 0