BUÜ’nün nitelikli eğitim projelerine TÜBİTAK’tan destek

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan yükseköğretimdeki yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin niteliğini artırmaya yönelik TÜBİTAK 2237-A projeleri kabul edildi.

BUÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Salih Çepni ve Dr. Öğr. Üyesi Ümmühan Ormancı’nın yürütücülüğünde hazırlanan iki projeye TÜBİTAK’tan onay geldi.

BUÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Çepni’nin yürütücülüğünde bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek olan “Alan Uzmanlarıyla Ölçek Geliştirme ve Uyarlamaya Yolculuk” adlı TÜBİTAK 2237-A projesiyle, ülke genelinde doktora öğrenimine devam eden akademisyenlere ölçek geliştirme ve uyarlama süreçleri ve analizleri ile ilgili eğitim verilecek.

Proje kapsamında, farklı üniversitelerden alanında uzman akademisyenler eğitim verecek. Prof. Dr. Murat Altun, Prof. Dr. Erdoğan Tezci, Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Nuran Bayram Arlı, Doç. Dr. Berna Cantürk Günhan, Doç. Dr. Önder Sünbül, Doç. Dr. Güçlü Şekercioğlu, Doç. Dr. İsmail Karakaya, Doç. Dr. İsa Deveci ve Dr. Ertuğ Evrekli eğitmen olarak projeye katkı sağlayacak. Ayrıca, Dr. Öğr. Üyesi Ümmühan Ormancı, Dr. Öğr. Üyesi B. Buğra Ülger, Dr. Öğr. Üyesi Sevinç Kaçar, Arş. Gör. Dr. Erkan Özcan, Uzm. Osman Urhan ve Arş. Gör. Hümeyra Azize Yalçın projede görev alacaklardır.

Ayrıntılı bilgi için http://oguy.uludag.edu.tr adresini ziyaret edilebilir.

İkinci proje ise, Dr. Öğr. Üyesi Ümmühan Ormancı’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan “Alan Uzmanlarıyla Alanyazın Tarama ve Derlemeye Yolculuk” adlı TÜBİTAK 2237-A projesiyle, ülke genelinde yüksek lisans öğrenimine devam eden akademisyenlere alanyazın tarama süreci, alanyazın derleme çeşitleri ve analizleri ile ilgili eğitim verilecek.

Proje kapsamında, farklı üniversitelerden alanında uzman akademisyenler eğitim verecek. Prof. Dr. Engin Karadağ, Prof. Dr. Muammer Çalık, Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Prof. Dr. Salih Çepni, Doç. Dr. Berna Cantürk Günhan, Doç. Dr. Gül Kaleli Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Akif Ocak, Doç. Dr. Miraç Aydın, Doç. Dr. Sedat Kanadlı, Dr. Öğr. Üyesi Veli Batdı ve Arş. Gör. Dr. Serkan Dinçer eğitmen olarak projeye katkı sağlayacak. Ayrıca, Dr. Öğr. Üyesi B. Buğra Ülger, Dr. Öğr. Üyesi Sevinç Kaçar, Arş. Gör. Dr. Erkan Özcan, Dr. Öğrencisi Serhan Sarıoğlu, Uzm. Osman Urhan ve Arş. Gör. Hümeyra Azize Yalçın projede görev alacak.

Ayrıntılı bilgi için http://atdey.uludag.edu.tr adresini ziyaret edilebilir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Eki-2020]

Haber Görüntüleme : 4.782 - 0