(Öğretim Elemanları İçin) Google Meet Toplantılarında 100 Kullanıcı Sınırı ile İlgili Bilgilendirme Kılavuzu

 

Google Meet’te bir toplantıda anlık olarak 100 katılımcı olabilmektedir. 100 kişiden sonra katılmak isteyen kişiler toplantıya girememekte; girebilmek için toplantıdan bir başkasının çıkmasını bekleme sorunu ile karşılaşmaktadırlar.

Bu durum Google’ın katılımcı sınırını 100’e düşürmesi ile alakalı bir durumdur.

Çözüm aynı anda birden fazla toplantı yapmak ve öğrencilerin bu toplantılara katılmaları ile sağlanabilir.

Toplantı oluşturma işlemleri daha önce yayınlanan kılavuzlardakiyle tamamen aynıdır. İlave olarak sadece dönem başında oluşturup her hafta ders yaptığınız toplantıya ek olarak bir toplantı daha oluşturmanız gerekmektedir.

(101-200 arası öğrenci toplantıya katılacak ise)  dersinizi işlerken iki toplantıyı da başlatıp öğrencilerin iki toplantıya dağılmasını sağlayarak 100 kişi sınırını aşabilirsiniz.

Kamera açma, dosya paylaşma, ekran paylaşma, sekme paylaşma işlemlerini iki toplantı da yapmanız gerekmektedir.

Dersinizi vermeden önce öğrenci sayınıza yetecek sayıda toplantınız oluşturulmuş ve linkleri elinizde hazır olmalıdır.

Oluşturduğunuz toplantılara toplantı linkleriniz ile katılabilirsiniz.

Örneğin bir toplantınız açık iken ikinci toplantınız linkini web tarayıcınızda yeni bir sekme açıp adres çubuğuna yapıştırdığınızda bu yeni toplantıya da katılmış olursunuz. Bu durum ikiden fazla toplantı için de aynı şekilde devam etmektedir.

Dersi işlediğiniz slayt, sunu, pdf belgesi, metin belgesi vs. o anda paylaştığınız tüm toplantılarda görünecektir. Örneğin bir sunuyu bilgisayarınızda o anda açık olan iki toplantından paylaştınız. Siz sunuyu ilerlettikçe iki toplantıda da ilerleyecektir; iki toplantıdaki tüm öğrenciler de görebilecektir.

Yaptığımız testte anlık olarak 1 hesapla 2 toplantı açabildik.1 ve 2 numaraları toplantılar öğretim elemanı; 3 ve 4 numaralı toplantılar katılımcıları temsil etmektedir. 4 numaraları öğrenci 1 numaralı toplantıda, 3 numaraları öğrenci 2 numaralı toplantıda katılımcı durumundadır. 1. ve 2. toplantıda paylaşılan pdf dosyası öğrencilerde (3. ve 4. toplantı) görünmektedir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Eki-2020]

Haber Görüntüleme : 3.707 - 0