Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi’nin ek binası tamamlandı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) bünyesinde 2 yıldır devam eden Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi ek bina inşaatı Eylül ayı itibariyle bitirildi. Ek bina, ilk olarak BUÜ Senato ve Yönetimi’ni ağırladı.

BUÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi’nin yaklaşık 2 yıldır devam eden ek bina çalışmaları tamamlandı. Kaba inşaatının ardından iç tefrişatı da bitirilen binadaki ilk etkinlik BUÜ Senato ve Yönetim Kurulu toplantısı oldu. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Genel Sekreter Osman Dikmen, Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yönetim olarak Üniversite’deki altyapının yenilenmesinin yanı sıra eğitim ve öğretim koşullarının da iyileştirilmesi için gayret ettiklerini söyledi. Kütüphane ek binasının yaklaşık 2 yıldır devam eden bir proje olduğunu aktaran Rektör Kılavuz; “Üniversitemizdeki eğitim kalitesinin daha yukarılara çekilmesi anlamında kütüphanemiz özel bir yer tutuyor. Digital, yazılı ve görsel kaynaklarımızla ilgili yatırımlarımız devam ediyor. Türkiye’nin en iyi birikimine sahip kütüphanelerinden birisini oluşturduk. Tamamladığımız bu ek bina da öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin kaynaklardan en iyi şekilde faydalanması noktasında önemli bir görevi yerine getirecek. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, binamızın Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KÜTÜPHANE EK BİNASI HAKKINDA

Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi’nin mevcut binasının yanına ona entegre olarak inşa edilen ek binada: 8 adet çalışma salonu, 1 adet konferans salonu, Danışma Birimi, Görme Engelliler Birimi, Yazılım Mutfağı, Elektronik Kaynaklar Birimi ve Açık Erişim Birimleri bulunuyor. Ek bina, 750 kişilik oturma kapasitesine sahip.

Binanın engelli dostu olması onu diğerlerinden ayıran en önemli unsurların başında geliyor. Akıllı bina olarak inşa edilen yapıda iklimlendirme özelliği de bulunuyor. Çalışma masalarında ayrı ayrı aydınlatma ve priz bulunan binada yer alan ergonomik sandalyeler sayesinde kullanıcıların en yüksek kapasitede verim almaları hedefleniyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eyl-2020]

Haber Görüntüleme : 4.080 - 0