Bursa Bıçağı’nı anlatan belgesele TGC Başarı Ödülü

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Gör. İbrahim İ. Öztahtalı’nın proje koordinatörü olarak yer aldığı ‘Bıçak İzi’ isimli belgesel, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından TV Kültür Sanat Dalı’nda başarı ödülüne layık görüldü.

 

İhtiyaçtan doğup sanata evrilen, yedi yüz yıllık Bursa Bıçağı’nın 3204 Km.’lik yolculuğunun anlatıldığı ‘’Bıçak İzi ’’ isimli belgesel, Türkiye Gazeteciler Başarı Ödülleri/TV Kültür Sanat Dalı’nda ödül aldı. Proje danışmanlığını BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Gültekin Erdal’ın yürüttüğü programın metin yazarlığını, kurgusunu ve yönetmenliğini Line Tv Program Müdürü Dilek İlhan yaptı. Programda; bıçak ustası baba ve oğulun duygusal diyaloğuna, BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Öztahtalı’nın metin seslendirmesine, yüksek performans ile Bıçak yapım aşamasına da yer verildi. Belgesel, bıçakçılık sanatının yaşatılması gerekliliğine olan inancı desteklerken, farkındalık yaratma ve özendirme adına sosyal medya dahil tüm yayın organları ile dünyaya Bursa Bıçağı’nı tanıtma amacı taşıyor.

Geçtiğimiz yıl, NTV’den Bora Talat Boyacı ve Yağız Şenkal’ın aldığı Türkiye Gazeteciler Başarı Ödülleri / TV Kültür Sanat Dalı’ndaki ödülü bu yıl Line Tv’den Dilek İlhan alırken, ödül tarihi pandemi dolayısı ile daha sonraki bir tarihe ertelendi. Bıçak İzi programında ayrıca BUÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz ve Bursa Bıçakçılar Derneği Başkanı Fatih Adliğ de konuk olarak yer aldı.

Belgeselin tamamını izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=w6DisYE7ck8 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Eyl-2020]

Haber Görüntüleme : 1.631 - 0