Rektör Kılavuz'dan yeni öğrencilere 'Hoşgeldin' mesajı

 

Değerli öğrenci arkadaşlarım,

Hayatınızın dönüm noktası olacağına ve çok değerli birikimler edineceğinize inandığım yükseköğrenim kariyerinize Bursa Uludağ Üniversitesi ile adım attınız.

Uzun yıllar süren emeklerin ve büyük özverilerin karşılığında hak ettiğiniz bu başarı için sizleri kutluyor, Bursa Uludağ Üniversitesi’ne ve Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Bursa’mıza hoş geldiniz diyorum.

Üniversitemizde Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrenci arkadaşlarınızla birlikte geleceğinize yön verecek bir akademik eğitim alacak, ortak yaşam kültürünün keyfine varacaksınız.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin seçkin akademisyenlerinden eğitim alırken, ülkemizin en geniş ve eşsiz doğal zenginliklere sahip yerleşkesinde öğrenci olmanın ayrıcalığını yaşayacaksınız.

‘Öğrenci Dostu Üniversite’, ‘Kentle Bütünleşmiş Üniversite’ ve ‘Araştırma Üniversitesi’ vizyonları doğrultusunda yeni atılımlarla kalite çıtasını yükseltmeye devam eden Üniversitemizin mensubu olmanın ayrıcalığını, hem öğrenciliğiniz süresince hem de mezuniyet sonrasında yaşayacaksınız.

Kıymetli öğrencilerimiz,

Bizler sizin daha iyi eğitim almanız, hayata daha iyi hazırlanmanız için hazırız. Sizler için eğitimde özgür düşünceyi destekleyen, sosyal ve kültürel etkinliklerle farklılıkları teşvik eden, kişisel gelişim fırsatlarıyla kendinizi keşfetmeyi sağlayan, milletimizin değerlerine sahip çıkmayı ilke edinen bir üniversite ortamı hazırladık.

Üniversiteler sadece temel mesleki bilgilerin edinildiği bir yer değil, kendi başına öğrenebilme, teknolojiyi kullanabilme, takım çalışması yapabilme ve eleştirel düşünme becerisi gibi yeteneklerin de kazanıldığı bilim merkezleridir.

Okuyun, araştırın, gözlemleyin, sorgulayın, hayat bakışınızı her gün biraz daha genişletin. İş dünyası ile akademik dünyayı başarıyla birleştiren bir üniversite olarak, sunduğumuz araştırma ve mesleki gelişim fırsatlarından en iyi şekilde yararlanın.

Rekabet sınırlarının ortadan kalktığı yeni dünyada Türkiye’mizin hedeflerine katkıda bulunmak için sınıfınızdaki değil dünyadaki gençlerle yarışacağınızı unutmadan kendinizi yetiştirin.

Yaşamınıza ve sağlığınıza zarar verecek alışkanlıklardan ve çevrelerden uzak durmanız, derslerinize ve sınavlarınıza odaklanarak donanımlı bireyler olmanız bir büyüğünüz olarak sizlere en önemli tavsiyemdir.

Üniversite yaşamınızı huzur içinde sürdürebilmeniz ve güvenli bir ortamda en kaliteli eğitimi almanız adına, Rektörlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz üzerine düşen görevi titizlikle yapmaya hazırdır.

Sorun ve önerilerinizi mutlaka bizlere ulaşarak paylaşmanızı rica ediyor, kapımızın sizlere her zaman açık olduğunu özellikle bilmenizi istiyorum.

Yaşamınızın en güzel dönemini oluşturacağına inandığım üniversite yıllarınızda her zaman yanınızda olacağımızı bütün kalbimle ifade ediyor; sizlere sevgilerimi sunuyorum.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Ağu-2020]

Haber Görüntüleme : 5.043 - 0