EAS 2020 Kongresi’ne online düzenleme

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sezen ÖZEKE’nin de yönetim kurulu üyesi olarak içinde bulunduğu Avrupa Okul Müzik Eğitimi Birliği (EAS - European Association for Music in Schools) üyeleri için online etkinlikler gerçekleştirdi.

İtalya’nın Padova kentinde 10-13 Haziran 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan, fakat pandemi sebebiyle iptal edilen 28. Uluslararası EAS Kongresi yerine EAS Yönetim Kurulu, aldığı kararla farklı online etkinlikler gerçekleştirdi. Toplamda 134 EAS üyesinin kayıt yaptırdığı etkinliklerden ilki olan ‘Ulusal Koordinatörler Toplantısı’, Salzburg’daki Mozarteum Üniversitesi ev sahipliğinde online ortamda gerçekleştirildi. 34 üye ülke temsilcisi arasından 29 farklı ülkenin Ulusal Koordinatörlerinin katılımıyla düzenlenen ve müzik eğitimi alanındaki gelişmeler  ile pandemi sürecindeki uygulamaların paylaşıldığı toplantıda Türkiye’yi Prof. Dr. Sezen Özeke (BUÜ) ile Doç. Dr. Nurtuğ Barışeri Ahmethan (Necmettin Erbakan Üniversitesi) temsil etti.

Farklı çalışma gruplarının sunumları ile birlikte Müzik Öğretmenleri Birliği (Music Teachers’ Association) toplantısının da yer bulduğu online etkinlikler sayesinde farklı ülkelerin pandemi sürecini nasıl yönettiğine dair bilgiler de aktarıldı. Yıllık yönetim kurulu toplantılarını etkinlikler öncesindeki 8-10 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleştiren EAS Yönetimi, etkinliklerin son günü üyelerin katılımıyla genel kurul toplantısını da yaparak 2020 yılı faaliyetlerini tamamladı.

EAS yönetimi adına konuşan Prof. Dr. Sezen Özeke, online etkinliklere olan ilginin arttığını, Avrupa meslek birliklerini ve ortak konularda çalışan akademisyen, araştırmacı ve öğretmenleri bir araya getiren etkinliklerin çok verimli geçtiğini dile getirdi. 28. EAS Kongresi’nin 2021 yılı 24-27 Mart tarihleri arasında Almanya’nın Freiburg şehrinde düzenleneceğini açıklayan Özeke, “Bu yıl İtalya’da düzenlenmesi planlanan konferansın 2022 ya da 2023 yılında takvimlerde yeniden yer bulmasını düşünüyoruz. Ülkemizden hem bireysel hem de kurumsal katılımı çoğaltarak uluslararası iletişim ağını güçlendirmek ve ülkemiz müzik eğitimini uluslararası platformlarda tanıtarak daha da ileriye taşımak istiyoruz” şeklinde konuştu.  

Ayrıntılar için EAS web sayfası: https://eas-music.org/

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Haz-2020]

Haber Görüntüleme : 2.269 - 0