BUÜ’den Altınşehir’e bilimsel destek

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Özel Altınşehir Okulları’na eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel alanlarda akademik destek verecek.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ilk ve orta öğretim öğrencilerine bilimsel ve akademik destek verecek. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Özel Altınşehir Okulları Kurucu Müdürü Umut Gökçe arasında imzalanan protokol ile BUÜ’lü akademisyenler, ilk ve orta öğretim öğrencilerine bilim, eğitim, sanat, spor ve kültürel konularda eğitim verecek. 3 yıl geçerli olacak protokolde uygun görülen konularda ortak projeler ve çalışmalar gerçekleştirilebilecek.

BİLGİYİ PAYLAŞMAK ÜNİVERSİTELERİN BİRİNCİL SORUMLULUĞUDUR

Protokol imza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, 44 yıllık deneyim ve birikime sahip olan üniversitenin ilk ve orta öğretim çağındaki gençlere bilimsel anlamda hizmet vermesinin bir gereklilik olduğunu vurguladı. Tüm çalışmalarını ‘Kentle Bütünleşen Üniversite’ anlayışı doğrultusunda yaptıklarını aktaran Kılavuz; “Bilgi, çağımızın en büyük nimetlerinden biridir. Üniversitemiz de geçmişi ve vizyonu ile akademik bilginin en önemli kaynakları arasında yer almaktadır. Kentimizde eğitim hizmeti veren kurum ve kuruluşların gelişmesi, geliştirmesi ve bilgili nesiller yetiştirmesi adına üzerimize bir takım sorumluluklar düşmektedir. Bugün imzaladığımız protokol de bu anlayışın bir sonucudur. Akademisyenlerimiz, ilk ve orta öğretim öğrencilerine temel bilim, araştırma ve öğrenme konularında destek verecekler. Hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Özel Altınşehir Koleji Kurucusu Umut Gökçe ise Bursa Uludağ Üniversitesi ile protokol imzalamaktan dolayı mutlu olduklarını ve yapılacak işbirliğinin her iki taraf için de faydalı sonuçlar getireceğine inandığını aktardı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Eki-2019]

Haber Görüntüleme : 2.788 - 0