BUÜ Spor Hekimliği’nden Bursaspor’a ikinci laktat testi

Bursaspor Futbol Takımı oyuncularına Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Şekir ve Spor Hekimliğinden asistan doktorlar ile birlikte Bursaspor futbol takımı sağlık ekibi tarafından ikinci kez laktat testi yapıldı.

Dört ayrı grup haline testlere katılan futbolcuların belli zamanlarda koşu hızları arttırıldı ve yine belli aralıklarla kan alınarak kandaki laktik asit (laktat) düzeyleri tespit edildi.

Prof. Dr. Ufuk Şekir, Bursaspor Teknik Kadrosu ile çıkan sonuçların analizini paylaşacaklarını, bu değerlerin, her bir futbolcu için ayrı ayrı uygun antrenman yüklerinin ortaya konmasında ve ayrıca ileride yapılacak benzer testlerle futbolcuların performans gelişimlerinin de belirlenmesinde yardımcı olacağını ifade etti.

Haber Tarihi : [05-Eyl-2019]