Basınç Yaralanmalarını Önleme Farkındalık Günü BUÜ’de konuşuldu

 

Her yıl Kasım ayının üçüncü haftası Perşembe günü düzenlenen “Basınç Yaralanmalarını Önleme Farkındalık Günü”, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) de unutulmadı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve BUÜ Hastane Başhemşireliği işbirliğinde gerçekleştirilen program, akademik personel ve öğrencilerden büyük bir ilgi gördü.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yürütülen etkinlik, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, Etkinlik Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Öznur Erbay Dallı ve BUÜ Hastane Başhemşiresi Uzm. Hemşire Fatma Düzgün’ün açılış konuşmaları başladı. İki farklı oturum ile çeşitli konuların ele alındığı programda basınç yaralarının sağlık hizmetleri ve hemşirelik bakımındaki önemi vurgulandı.

Kanıta dayalı kılavuzlar ışığında basınç yaralarının ele alındığı etkinliğin ilk oturumunda, İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hicran Yıldız, basınç yaralarının yeni terminolojisi, epidemiyolojisi ve risk faktörlerini ele aldı.  İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Ü. Öznur Erbay Dallı, basınç yaralarının değerlendirmesine yönelik önemli noktalardan, güncel evrelendirme sisteminden ve değerlendirme araçlarından bahsetti. İkinci oturumda ise, Cerrahi Hemşireliği Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Nursel Vatansever, basınç yaralarının tedavisi ve hemşirelik yönetiminde dikkat edilmesi gereken hususları vurgularken, BUÜ Hastanesi’nden Hemşire Elif Güler de basınç yaralarının değerlendirme ve yönetimini, klinik uygulama çerçevesinde katılımcılara sundu.

BUÜ Hastanesi Başhekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, etkinlikte emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : 1.319 - 7