3. PATENTLE TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI BAŞLIYOR!

 

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından bu yıl 3. defa düzenlenecek olan üniversitelerimizde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik patent yarışması başlıyor.

Patentle Türkiye sloganı ile başlayacak olan yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, öğrencilerin gelecekte profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullandıkları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişiminde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.

Yarışma süresince, üniversite öğrencilerinin Türk Patent ve Marka Kurumunun web sitesi olan http://www.turkpatent.gov.tr üzerinden e devlet yoluyla elektronik başvuru sistemine (EPATS) giriş yaparak ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacaktır. 05.07.2021 tarihinden sonra bir buluş fikri olan ya da patent başvurularını TÜRKPATENT’e gerçekleştiren öğrencilerimizin Bursa Uludağ TTO Patent Vekili Sevcan Kalender ile skalender@bursauludagtto.com mail adresi ya da 0224 280 85 70 Dahili 121 nolu telefondan iletişime geçerek bildirim yapmaları gerekmektedir.

Aşağıda yer alan web sitesi linkinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

https://patentleturkiye.turkpatent.gov.tr/

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Tem-2021]

Haber Görüntüleme : 2.400 - 0