Üniversitemizin genç yeteneği “Elif Çalışan”

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvarı 6. sınıf öğrencisi Elif Çalışan (11) konservatuvara girdiği 2019 yılından itibaren katıldığı tüm yarışmalarda üstün performans göstermeye devam ediyor.

Yeteneğiyle dikkatleri üstüne çeken genç kemancı, konservatuvar öğretim görevlisi Ozan Sari ile birlikte yaptığı çalışmalarla kısa sürede uluslararası yarışmalarda önemli başarılara imza attı. Elif Çalışan, 2020 yılında katıldığı Music & Stars Awards Yarışması’nda Golden Star ödülünü alırken, öğretmeni Ozan Sari’ye de “Best Teacher of the Year” (Yılın En İyi Öğretmeni) ödülü verildi.

Başarısını ailesinin ve konservatuvardaki öğretmenlerinin desteklerine borçlu olduğunu dile getiren Elif, Bursa Uludağ Üniversitesi’ni ve Türkiye’yi dünya sahnelerinde temsil etmeyi hedeflediğini söyledi.

Elif Çalışan’ın aldığı ödüller:

2020 Kazakistan Uluslararası Müzik Yarışması’nda Grand Prix ödülü

2020 Uluslararası Music and Stars Awards Müzik Yarışması’nda Golden Star ödülü