ULUTEK FİRMALARINA PERFORMANSA DAYALI KİRA TEŞVİKİ

 

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, firmaların performansına dayalı kira teşviki sistemiyle bölgenin cazibesinin arttığını söyledi.

ULUTEK Teknopark Bölgesi’nde yer alan firmalar, çevrimiçi toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetimi Kurulu’nca alınan kira teşvik sistemi gibi destekler konusunda bilgi veren ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Genel Müdürü, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Karagöz, üye firmaların yetkililerinin öneri ve beklentilerini de dinledi. ULUTEK yönetimi olarak aldıkları kararların firmaların talep ve görüşleri doğrultusunda alındığını belirten Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Türkiye’de yer alan diğer teknokentlerdeki yüzde 15’lik artışa kıyasla ULUTEK Teknopark Bölgesi’nde minimum düzeyde tutuldu” dedi.

FİRMALARIN GELİRLERİ ARTIRILACAK

2020 yılında hayata geçirilen kira teşviki uygulaması kapsamında 37 üye firmanın indirime hak kazandığını kaydeden ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Ar-Ge ve inovasyona dayalı girişimler için cazibe merkezi haline gelen ve tüm işyerlerinin dolu olduğu ULUTEK’te kira artışını ortalamanın altına tutarak yüzde 10 olarak belirledik. Özellikle firmalarımızın performansının artması yönündeki uygulamalarımıza ağırlık vermeyi sürdüreceğiz. Geçen yıl proje sayısı, patent sayısı, cirosu ve ihracatı yüksek olan 37 firmamıza yüzde 30’a varan indirimler uyguladık. Daha fazla üyemiz bu desteklerden istifade ederek giderlerini düşürebilirler. Firmalarımızın gelirlerini yükseltecek şekilde de katkı sağlayabileceğimiz çalışmalarımızı arttıracağız. Performansınızın artması ve ürünlerinizin etkin şekilde pazarlanması için neler yapabileceğimiz konusunda birlikte planlamalar yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

GİRİŞİMCİ İŞLETMELERE DESTEK

Toplantıya katılan Bursa TİM-TEB Girişim Evi Proje Sorumlusu Merve Karadeniz de ULUTEK Teknopark Bölgesi’nde yer alan firmalara girişimcilik çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler vererek katılımcıların sorularını yanıtladı. TİM-TEB Girişim Evi’nin Türkiye’de en kapsamlı ve en yaygın girişimci programı olduğunu kaydeden Karadeniz, “TİM-TEB Girişim Evi olarak amacımız yenilikçi, yüksek katma değerli ve ihracat potansiyeline de sahip girişimcileri ve girişimci işletmeleri geliştirme ve güçlendirmektir. Bu doğrultuda ihracat yapmak isteyen, ihracat odaklı ürün geliştirecek olan firmalar için geniş ölçüde bir proje ağımız var. ‘Level Up’ programı kapsamında strateji geliştirerek büyümek isteyen firmalara danışmanlık sağlıyoruz. Başarı odaklı büyüme hedefleyen, markalaşmak isteyen veya ekibini büyütmek isteyen firmalara çeşitli desteklerimiz ile destek olacağız” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Mar-2021]

Haber Görüntüleme : 2.137 - 0