Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğrenci Kabulüne Başladı
 Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğrenci Kabulüne Başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Geleneksel Türk Sanatları Bölümü açıldı. Akademik yapılanmasını tamamlayan Bölüm; tezhip, ebru ve minyatür ana sanat dalı altında 2022-2023 yılı itibariyle öğrenci kabulüne başlıyor.

BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, yeni açılan Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nü düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Programda Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hatice Şahin ve akademisyenler hazır bulundu.

TARİH VE KÜLTÜR ŞEHRİ BURSA’YA YAKIŞTI

Organizasyon kapsamında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde mevcut olan Resim-İş ve Sahne Sanatları Bölümü’ne ilave olarak Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nü açtıklarını söyledi. Bölümün 5 ayrı ana sanat dalından oluştuğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “İlk ana sanat dalını da tezhip, ebru ve minyatürde başlattık. Hocalarımız kadro itibariyle tamamlandı. Bu yıldan itibaren özel yetenek sınavıyla 20 öğrenci almış olacağız. Biliyorsunuz; Bursa, Osmanlı’nın ilk başkenti. Tarihi ve kültürel mirasımızın önemli merkezlerinden birisi. Böyle bir şehirde Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nün şuana kadar açılmamış olması hakikaten üzüntü verici bir tabloydu. İlk ana sanat dalını açmak bu yıl bizlere nasip oldu. Bursa’mıza hayırlı ve uğurlu olsun. Tabii ki Türkiye’de özellikle geleneksel sanatların tekrar ayağa kaldırılması ve toplumumuz tarafından beğenilmesi ve de takdir edilmesi için bölümün açılması gerekiyordu. İnşallah bundan sonra hat, çinicilik ve belki ciltçilik sanat dallarını da süreç içerisinde açacağız” diye konuştu.

REKTÖR’DEN HAYIRSEVERLERE AÇIK ÇAĞRI

Açıklamasında Bursalı sanatseverlere seslenen Rektör Kılavuz; “Buradan sanatseverlere ve hayırseverlere seslenmek istiyorum. Onlardan bir istirhamımız var. Eğer ülkede sanatın yükselmesi ve yücelmesi ve bu vesileyle de kültür hayatımızın gelişmesini arzu ediyorsak; sanat ve kültür ile bezenmiş insanlar yetiştirmek istiyorsak, Güzel Sanatlar Fakültemizin henüz bir binası yok. Bu içinde bulunduğumuz mekan, geçici olarak çalışmalarımızı yürüteceğimiz yerdir. Bir babayiğit hayırsever çıkar ve 50-60 milyon TL bağışlayabilirse, biz de Güzel Sanatlar Fakültemizi bu hayırsever vasıtasıyla yapabiliriz. İsmini de yapılacak binaya verebiliriz. Tarih boyunca o isim hayırla yad edilir. Bu anlamda gerçekten hayırsever iş insanlarını bizlere yardım etmeye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

BAŞVURULAR 15 AĞUSTOS’TA AÇILIYOR, KONTENJAN SAYISI 20

Bölümün açılması için İstanbul’daki özel bir üniversiteden Bursa Uludağ Üniversitesi’ne geldiğini açıklayan Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Hatice Aksu; “Burada tezhip, minyatür ve ebru ana sanat dallarında eğitimler vereceğiz. Özellikle Bursalı gençleri bekliyoruz. Toplam 20 kontenjanımız var. 15 Ağustos’ta inşallah bölümümüze öğrenci başvurularını almaya başlayacağız. 19 Ağustos’ta başvurular sona erecek. 13-14 Eylül’de de özel yetenek sınavlarımız başlayacak. İki aşamalı bir sınav olacak. Bu öğretim dönemi itibariyle de eğitimlerimize başlayacağız” dedi.

Rektör Kılavuz ve Üniversite yöneticileri, açıklamaların ardından bölümü ziyarete gelen öğrencilerle sohbet etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Ağu-2022]

Haber Görüntüleme : [1.925]