BUÜ’lü Akademisyenler 5. Türk Dünyası Temalı Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’nde
 BUÜ’lü Akademisyenler 5. Türk Dünyası Temalı Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’nde

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali, 11-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında Merinos AKKM’de ziyarete açıldı.

Bursa’nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi nedeniyle bu yıl Türk Dünyası temasıyla gerçekleştirilen festivale; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan, Macaristan, Bosna Hersek ve Türkiye’den 25 şehir ve 80 sanat dalından 112 sanatçının yanı sıra BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim elemanları da katıldı. Öğr. Gör. Dr. Hatice Aksu, Öğr. Gör. Ebru Karahan Dalbaş, Öğr. Gör. Şennur Atalay Varol, Öğr. Gör. Münevver Gürevin, Öğr. Gör. Yunus Emre Çelik ve Öğr. Gör. Zeynep Afra Soyuer’e ait tezhip, minyatür, ebru ve hat eserlerinden oluşan bir sergi açılarak etkinlik bünyesinde workshop çalışmaları gerçekleştirildi. Öğretim elemanları, sanat çalışmalarını Bursa halkı ve sanatseverler ile paylaşma imkânı bulurken aynı zamanda Bursa Uludağ Üniversitesi’nde 2021 yılında açılan ve 2022-23 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya hazırlanan Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ve klâsik sanatlara ait bilgi verildi.

Festival açılışında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Halk Kültürü Daire Başkanı Serkan Emir Erkmen, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ve BEBKA Genel Sekreteri Zeki Durak ile çok sayıda davetli yer aldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-May-2022]

Haber Görüntüleme : [1.658]