27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde 27 Mart Dünya Tiyatro Günü coşkusu yaşandı.

BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ile BUÜ Karagöz ve Kukla Oyunları Araştırma ve Uygulama Merkezinin (KARAKUM) ortaklaşa düzenlendiği kutlama Güzel Sanatlar Fakültesinin Mudanya yerleşkesi Şehit Astsubay Kıd. Çvş. Feyyaz İlhan salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmalarını Fakülte Dekanı Prof. Ali Sait Liman ile Dekan Yardımcısı ve KARAKUM Müdürü Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı yaptı.

Sahne Sanatları Bölümü öğrencisi Simge Bilen'in “27 Mart Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi”ni okumasının ardından Hayali Nevzat Çiftçi geleneksel Türk tiyatrosunun sevilen türlerinden Karagöz oyunu sahneledi. Dramaturgluğunu Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı'nın üstlendiği "Karagözün Doktorluğu" isimli oyun seyirciden büyük ilgi gördü.

Programın sonunda Dekan Prof. Ali Sait Liman, oyunun hazırlanmasında ve sahnelenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek Çiftçi'ye günün hatırası olarak bir çiçek takdim etti.

Haber Tarihi : [27-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [155]