GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ ESERLERİNİ SERGİLİYOR

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırladığı eserler düzenlenen sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

BUÜ bünyesinde 2021-2022 akademik yılında öğrenci almaya başlayan Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde öğrenim gören Tezhip, Minyatür ve Ebru Ana Sanat Dalı öğrencileri, hazırladıkları çalışmalarını ilk kez sergilemenin heyecanını yaşıyor. Küratörlüğünü Öğr. Gör. Dr. Hatice Aksu’nun üstlendiği ve Prof. Dr. Mete Cengiz Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen serginin açılışına BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, önceki Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ali Sait Liman, akademisyenler, sanatçılar, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından üniversite yöneticileri, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Davetliler eserleri tek tek inceledi. Sergi 1 Aralık Cuma günü mesai bitimine kadar ziyarete açık olacak.

Sergide Sevim Atay, Melike Ay ,Esra Bayrak ,Tuğba Bayrak, Reyhan Beşiroğlu,Gülay Çetin, Hülya Çetin, Batın Efe Dal, Semra Durmuşlar, Gizem Ektal, Sümeyye Güleç, Nurcan Havuçgil, Ümmühan Kart, Fatma Tağızade, Melisa Tura, Bilge Özdamarlar, Eda Uçar, Hafize Uygal, Nilüfer Uzun adlı öğrencilerin eserleri bulunmaktadır.

Haber Tarihi : [29-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [572]